Toni Ahva Valinta vahva

Kaikki blogit puheenaiheesta Turvapaikanhakijoiden palautukset

Pakkopalautuksilla on vahva kansan tuki

Vihreiden ja muun punaviherkaartin palautuksia vastustavista mielenosoituksista on tullut sirkus. Sattumoisin tämä sirkus on ajoitettu kuntavaaliviikolle, vaikka palautuslentoja on tehty Suomesta aikaisemminkin jo useita.

Irakille annettava tuki on sidottava turvapaikanhakijoiden palautuksiin

Irakin maahanmuuttoministeri Jassim Mohammed Al-Jaff tyrmäsi sunnuntaina Suomen ja muiden maiden järjestämät irakilaisten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset.

Suomen laki määrää, että lainvoimaisen käännytyspäätöksen saaneen on poistuttava maasta. Irakilaisista hakijoista vain 18 prosenttia on saanut myönteisen turvapaikkapäätöksen.

On kotiinpaluun aika

Turvapaikkakriisissä on siirrytty uuteen vaiheeseen.

Kun aikaisemmin on pohdittu vastaanottokeskuksien perustamista, elintasopakolaisuuden vetovoimatekijöiden minimoimista ja turvapaikkaprosessin nopeuttamista, nyt korostuu maastapoistamisen ja ulkomaalaisvalvonnan tehostaminen.

Yhdensuuntaisia paluulippuja on jaettu enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja tahti vain kiihtyy. Tällä hetkellä vuosina 2015 ja 2016 tulleista turvapaikanhakijoista lähes 9000 on rekisteröity poistuneeksi.

Mitä nyt täytyy tehdä? Kääntää palautusten volyymit kaakkoon.

Pakolaiset hallintohutiloinnin kohteena

Maahanmuuttoviraston toiminta nykyisellään antaa aika tarkan kuvan Sipilän hallituksen toimintamallista. Hallitus tiedostaa ongelman ja asettaa ratkaisutavoitteet. Keinojen seurauksia ei suuremmin ajatella. Tällaisen vähällä ajattelulla syntyneen päätöksen seuraus on toukokuun 17. päivänä Maahanmuuttoviraston eli Migrin julkaisema tiedote, että Irakissa, Afganistanissa ja Somaliassa olosuhteet ovat parantuneet. Näistä maista tulleiden ja tulevien on yhä vaikeampi saada kansainvälistä suojelua Suomessa.

Suomi saattaa luopua hyvistäkin veronmaksajista

"Turvapaikkaturistit", "turvapaikka_shoppailijat" "turvapaikkasurffarit", ym. Tällaisilla termeillä ihmiset (etupäässä poliitikot) antavat julkisuudessa ymmärtää, että turvapaikanhakijoiden seassa on sellaisia henkilöitä, jotka eivät ole suojelun tarpeessa, eivätkä siis vainotussa asemassa lähtömaassaan.

Poliitikot pääministeriä myöten ovat sitä mieltä, että ne turvapaikanhakijat, jotka eivät ole turvapaikan tarpeessa, pitää palauttaa lähtömaahan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä