Toni Ahva Valinta vahva

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennakkoäänestys

Suomen ennätys ennakkoäänestyksessä - jännitystä ilmassa

Yli 1,5 miljoonaa äänioikeutettua on presidentinvaaleissa  antanut äänensä ennakkoon, prosenteissa luku on 36,1. Kansalaiset ovat selvästikin innostuneet näistä vaaleista, vaikka monet ennakoivat vaalien olevan pelkkää pakkopullaa ja osallistumisen jäävän alhaiseksi. Voi tietysti olla, että ihmiset ovat vain innostuneet enemmän ennakkoäänestyksestä kuin ennen, ja vaalipäivän osallistumisaktiivisuus on heikompi niin että kokonaisprosentti jää edellisvaalien tasolle. Toivotaan kuitenkin, että intoa löytyy niiltäkin jotka eivät ole vielä äänestäneet.

Ennakkoääniä

Oman alueen lähellä olevassa kirjastossa äänestäminen ei onnistunut, joten oli kaksi vaihtoehtoa Jakomäki tai Tapulikaupunki. Äänestys oli vielä edessä, kun Jakomäen ostoskeskuksen parkkipaikalle ajoi Pentti Arajärven äänestystunnuksilla varustettu auto. Henkilövalinnat oli tehty kotona tietyin kriteerein. Vaalikonettakin kokeiltu, mutta ei siitä apua löytynyt. 

Ennakkoäänet annettuamme  kävimme ruokaostoksilla. Hernekeittoa ja hedelmiä. Tänään syödään perinteisesti.

"Herrajumala mitä sieltä tulee ! ! ! "

Tsunami on aavalla huomaamaton, mutta nousee korkeuteen saapuessaan matalaan rantaan. Suomen toistaiseksi suurin puolue, Nukkuvat, on heräämässä ja pyörii levottomasti sijoillaan.

Siihen on tarvittu nämä menneet, painajaismaiset kaksitoista kuukautta useamman rauhattoman vuoden jälkeen. Suomen kannalta pikaisia, valtiomiesmäisiä otteita vaativat niin talouspoliittiset, geopoliittiset, sisäpoliittiset kuin ulkopoliittiset kriisit, eikä ainuttakaan, aidosti ratkaisumalleja tarjoavaa ehdotusta ole kuultu Suomen valtaapitävien suusta.

Kansanedustajaehdokkaat yhteiskunnan sukupuolineutralointia vastaan

Viime joulukuussa eduskunta hyväksyi sukupuolineutraalin avioliittolain, jota markkinoitiin kansalle peitenimellä "tasa-arvoinen". Se, että homo- ja lesboparit saavat miehen ja naisen avioliittoa vastaavat oikeudet, lyö korville niitä vähemmistöjä, jotka odottavat yhden raja-aidan murruttua muidenkin murtuvan - varsinkin, jos heidän tavoitteensa jäävät toteutumatta.

Äänestäjä, anna äänesi kuulua eurovaaleissa!

Sunnuntaina eurovaalit päättyvät ja koko kevään Suomea ahkerasti kiertäneet eurovaaliehdokkaat saavat tietää uurastuksensa tuloksen. Heistä 13:n vaalit päättyvät riemun kiljahduksiin, mutta 238 ehdokkaalla uurastus jää vaille palkintoa. Rahaa on kulutettu, hymykuopat ovat uurtuneet kasvoihin, kilometrejä on matkustettu. Sosiaalinen media on täyttynyt ehdokkaiden jakamista kuvista ja kannustuskirjoituksista.

Ennakkoäänestämisessä ei ole vaalisalaisuutta

Olin tänään ennakkoäänestämässä. Ensimmäistä kertaa elämässäni.

Äänestäjän nimi sotuineen sekä äänestyslippu laitettiin samaan kirjekuoreen. Kirjekuoren virkailija liimasi kiinni.

Henkilötiedot ovat siis samassa kirjekuoressa äänestyslipun kanssa.

Taas tätä samaa. Suomessa puhutaan yhtä ja tehdään toista. Puhutaan että on vaalisalaisuus. Eikä sitä ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä