Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Wed, 16 May 2018 21:32:05 +0300 fi Lenininpuisto ei kuulu Helsinkiin http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255407-lenininpuisto-ei-kuulu-helsinkiin <p>Helsingin kaupunginvaltuusto äänesti tänään siitä, pitäisikö Lenininpuiston nimi vaihtaa Leninin uhrien muistopuistoksi. Uskomatonta mutta totta: <strong>Lenin voitti äänin 62-8.</strong></p><p>Kuka olikaan Lenin? Bolševikkipuolueen johtaja, jonka johtamassa valtiossa ihmiset kuolivat nälkään ja joutuivat kärsimään radikaalin sosialismin ikeen alla. Hänen aikanaan kiellettiin muut puolueet kuin hänen omansa, opposition jäseniä vangittiin ja ammuttiin.</p><p>Hän sulki omaa kansaansa keskitysleireille ja käytti heitä orjatyövoimana. Hän henkilökohtaisesti määräsi satamäärin teloituksia ja antoi hallintonsa tehdä niitä kymmenin tuhansin. Hän oli hirmuhallitsija, jonka vuoksi miljoonien ihmisten piti kuolla. <strong>Hirmuhallitsija sanan synkimmässä merkityksessä.</strong></p><p>Ei ole oikein, että Helsingissä on puisto Leninin kunniaksi. Siksi Siniset alun perin esitti sen tilalle Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Ukko-Pekan puistoa. Kuitenkin kaupungin valmistelun mukaan Svinhufvudille on jo riittävästi nimetty paikkoja. Myös kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta äänesti asiasta. Asia ratkesi 5-5 tasapelin jälkeen SDP:tä edustavan puheenjohtajan äänellä.</p><p>Siispä valtuustossa Siniset esitti kompromissia: säilytetään Leninin nimi Helsingin nimistössä, mutta<strong> muutetaan Lenininpuiston nimi Leninin uhrien muistopuistoksi</strong>. Kuten valtuutettu Jussi Niinistö totesi: &rdquo;Se kunnioittaisi näkyvällä tavalla niitä lukemattomia ihmisiä, jotka jauhautuivat Leninin luoman kommunistisen hirmuhallinnon rattaissa&rdquo;. Mutta ei, vain kahdeksan 85:stä valtuutetusta kannatti tätä.</p><p>Kuten kulttuurihistorian dosentti Jari Ehrnrooth on <a href="https://yle.fi/uutiset/3-9745373">todennut</a>: &rdquo;Historiallinen osavastuu neuvostoimperialismin tukemisesta lankeaa myös Suomelle. Merkkinä siitä meillä on Lenininpuistoja, -patsaita ja -reliefejä ikään kuin hän olisi ollut hyväntekijä ja kunnioitusta ansaitseva henkilö. <strong>Tämä faktojen vastainen Lenin-kultti pitää vihdoinkin ajaa pois Suomesta</strong>.&rdquo;</p><p>Helsingin länsimaisena sivistyskaupunkina ei ole oikein muistella ihaillen pahuutta, kommunismia ja sortoa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Helsingin kaupunginvaltuusto äänesti tänään siitä, pitäisikö Lenininpuiston nimi vaihtaa Leninin uhrien muistopuistoksi. Uskomatonta mutta totta: Lenin voitti äänin 62-8.

Kuka olikaan Lenin? Bolševikkipuolueen johtaja, jonka johtamassa valtiossa ihmiset kuolivat nälkään ja joutuivat kärsimään radikaalin sosialismin ikeen alla. Hänen aikanaan kiellettiin muut puolueet kuin hänen omansa, opposition jäseniä vangittiin ja ammuttiin.

Hän sulki omaa kansaansa keskitysleireille ja käytti heitä orjatyövoimana. Hän henkilökohtaisesti määräsi satamäärin teloituksia ja antoi hallintonsa tehdä niitä kymmenin tuhansin. Hän oli hirmuhallitsija, jonka vuoksi miljoonien ihmisten piti kuolla. Hirmuhallitsija sanan synkimmässä merkityksessä.

Ei ole oikein, että Helsingissä on puisto Leninin kunniaksi. Siksi Siniset alun perin esitti sen tilalle Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Ukko-Pekan puistoa. Kuitenkin kaupungin valmistelun mukaan Svinhufvudille on jo riittävästi nimetty paikkoja. Myös kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta äänesti asiasta. Asia ratkesi 5-5 tasapelin jälkeen SDP:tä edustavan puheenjohtajan äänellä.

Siispä valtuustossa Siniset esitti kompromissia: säilytetään Leninin nimi Helsingin nimistössä, mutta muutetaan Lenininpuiston nimi Leninin uhrien muistopuistoksi. Kuten valtuutettu Jussi Niinistö totesi: ”Se kunnioittaisi näkyvällä tavalla niitä lukemattomia ihmisiä, jotka jauhautuivat Leninin luoman kommunistisen hirmuhallinnon rattaissa”. Mutta ei, vain kahdeksan 85:stä valtuutetusta kannatti tätä.

Kuten kulttuurihistorian dosentti Jari Ehrnrooth on todennut: ”Historiallinen osavastuu neuvostoimperialismin tukemisesta lankeaa myös Suomelle. Merkkinä siitä meillä on Lenininpuistoja, -patsaita ja -reliefejä ikään kuin hän olisi ollut hyväntekijä ja kunnioitusta ansaitseva henkilö. Tämä faktojen vastainen Lenin-kultti pitää vihdoinkin ajaa pois Suomesta.”

Helsingin länsimaisena sivistyskaupunkina ei ole oikein muistella ihaillen pahuutta, kommunismia ja sortoa.

]]>
66 http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255407-lenininpuisto-ei-kuulu-helsinkiin#comments Lenininpuisto Wed, 16 May 2018 18:32:05 +0000 Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255407-lenininpuisto-ei-kuulu-helsinkiin
Helsinkiin kansanäänestys Malmin lentokentästä http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252341-helsinkiin-kansanaanestys-malmin-lentokentasta <p>Malmin lentokenttä on ainutlaatuinen. Sen lakkauttamispyrkimykset ovat lyhytnäköistä ja peruuttamatonta politiikkaa, jota me enemmistö helsinkiläisistä emme voi tukea.</p><p>Ilmailun merkitys kasvaa jatkuvasti Euroopassa, joten monipuolisten lentomahdollisuuksien turvaaminen on perusteltua. Malmin lentokenttä on yksi merkittävä tekijä ilmailuelinkeinon kehittämiseksi ja koulutustoiminnan mahdollistamiseksi pääkaupunkiseudulla. Ei pidä myöskään unohtaa, että pääkaupunkiseudulla on tärkeää olla varalentokenttä kriisiajan huoltovarmuuden turvaamiseksi.</p><p>Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta katsoi aiemmin tällä viikolla yksimielisessä mietinnössään, ettei se voi puuttua kunnalliseen päätöksentekoon. Lex Malmiin kerätty huima nimien määrä on kuitenkin painava peruste kaupungille harkita kantansa kenttään uudelleen.</p><p>Helsingin kaupungin tulisi järjestää kansanäänestys, jossa helsinkiläiset saavat ottaa kantaa Malmin lentokentän jatkoon. Sinisten valtuustoryhmä jättikin eilisessä valtuuston kokouksessa asiasta valtuustoaloitteen. Aloite sai tarvittavan määrän allekirjoituksia peräti seitsemästä eri valtuustoryhmästä! Aloitteessa vaaditaan, että kansanäänestys tulisi järjestää viimeistään maakuntavaalien yhteydessä.</p><p>Malmin kentän kohtaloa on pohdittu jo pitkään, mutta missään vaiheessa ei ole haluttu kuunnella kaupunkilaisten ääntä. Esimerkiksi TNS Gallupin vuonna 2017 tekemässä tutkimuksessa lentokentän haluaisi säilyttää selvästi yli puolet helsinkiläisistä. Pitkään jatkunut epävarmuus kentän tulevaisuudesta on hyvä päättää kansanäänestyksellä.</p><p>Olen aiemmin kirjoittanut blogin perusteluista Malmin lentokentän säilyttämisen perusteluista: <a href="http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221265-12-perustelua-lex-malmin-puolesta" title="http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221265-12-perustelua-lex-malmin-puolesta">http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221265-12-perustelua-lex-malmin...</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Malmin lentokenttä on ainutlaatuinen. Sen lakkauttamispyrkimykset ovat lyhytnäköistä ja peruuttamatonta politiikkaa, jota me enemmistö helsinkiläisistä emme voi tukea.

Ilmailun merkitys kasvaa jatkuvasti Euroopassa, joten monipuolisten lentomahdollisuuksien turvaaminen on perusteltua. Malmin lentokenttä on yksi merkittävä tekijä ilmailuelinkeinon kehittämiseksi ja koulutustoiminnan mahdollistamiseksi pääkaupunkiseudulla. Ei pidä myöskään unohtaa, että pääkaupunkiseudulla on tärkeää olla varalentokenttä kriisiajan huoltovarmuuden turvaamiseksi.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta katsoi aiemmin tällä viikolla yksimielisessä mietinnössään, ettei se voi puuttua kunnalliseen päätöksentekoon. Lex Malmiin kerätty huima nimien määrä on kuitenkin painava peruste kaupungille harkita kantansa kenttään uudelleen.

Helsingin kaupungin tulisi järjestää kansanäänestys, jossa helsinkiläiset saavat ottaa kantaa Malmin lentokentän jatkoon. Sinisten valtuustoryhmä jättikin eilisessä valtuuston kokouksessa asiasta valtuustoaloitteen. Aloite sai tarvittavan määrän allekirjoituksia peräti seitsemästä eri valtuustoryhmästä! Aloitteessa vaaditaan, että kansanäänestys tulisi järjestää viimeistään maakuntavaalien yhteydessä.

Malmin kentän kohtaloa on pohdittu jo pitkään, mutta missään vaiheessa ei ole haluttu kuunnella kaupunkilaisten ääntä. Esimerkiksi TNS Gallupin vuonna 2017 tekemässä tutkimuksessa lentokentän haluaisi säilyttää selvästi yli puolet helsinkiläisistä. Pitkään jatkunut epävarmuus kentän tulevaisuudesta on hyvä päättää kansanäänestyksellä.

Olen aiemmin kirjoittanut blogin perusteluista Malmin lentokentän säilyttämisen perusteluista: http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221265-12-perustelua-lex-malmin-puolesta

]]>
7 http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252341-helsinkiin-kansanaanestys-malmin-lentokentasta#comments LEXMALMI Malmin lentokenttä Thu, 15 Mar 2018 16:19:12 +0000 Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252341-helsinkiin-kansanaanestys-malmin-lentokentasta
Helsingin valtuustolta järjetön pakkoruotsipäätös http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250946-helsingin-valtuustolta-jarjeton-pakkoruotsipaatos <p><strong>Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli tänään Sinisten valtuustoaloitetta, jonka tarkoituksena oli tehdä ruotsista vapaaehtoinen kieli Helsingin kouluissa. 85 kaupunginvaltuutetun joukosta vain valtuutettu Sampo Terho kannatti kielivapautta.</strong></p><p>Vapaus ja kansainvälisyys hävisivät, ideologinen muinaisjäänne voitti. Ratkaisu on haitallinen helsinkiläisnuorille, koska Helsinki olisi ollut erinomainen paikka kielikokeilulle. Helsingin turismi ja kaupankäynti vaativat kielitaidon kunnianhimoista kehittämistä. Kielikokeilu olisi ollut linjassa myös valtuuston hyväksymän kaupunkistrategian kanssa, jossa todetaan, että Helsingin vetovoiman vahvistaminen edellyttää kaupungin määrätietoista kansainvälistämistä.</p><p>Silti koulutuslautakunnan lausunnossa kaikki puolueet (kok, vihr, sdp, vas, rkp, ps) toistivat yhdessä kuorossa kuluneita ja epärationaalisia latteuksia, kuten &rdquo;kaksikielisyys on rikkaus&rdquo;, mikä osoittaa ettei pakkoruotsia edes yritetä perustella järkiargumentein. Myös sekä kaupunginhallitus että koulutuslautakunta hylkäsivät kielikokeilun. Erikoista kyllä, täysin yksimielisesti, vaikka molemmissa toimielimissä on näkyviäkin pakkoruotsin vastustajia.</p><p>Mielenkiintoista oli, että p<strong>akkoruotsia kannattavien joukossa oli useita, jotka ovat kuitenkin vaaleissa kannattaneet pakkoruotsista luopumista</strong><strong>.</strong> Tässä valtuutetut, jotka kannattivat ruotsin vapaaehtoisuutta Ylen eduskuntavaalikoneessa (2015) ja jotka olivat kuitenkin valtuustossa pakkoruotsin kannalla:</p><p>Terhi Koulumies (kok)<br />Seija Muurinen (kok)<br />Jaana Pelkonen (kok)<br />Wille Rydman (kok)<br />Alviina Alametsä (vihr)<br />Mari Holopainen (vihr)<br />Emma Kari (vihr)<br />Otso Kivekäs (vihr)<br />Maria Ohisalo (vihr)<br />Leo Stranius (vihr)<br />Abdirahim Husu Mohamed (sdp)<br />Sinikka Vepsä (sdp)<br />Mai Kivelä (vas)<br />Vesa Korkkula (vas)<br />Sami &quot;Frank&quot; Muttilainen (vas)<br />Pia Kopra (ps)<br />Mika Raatikainen (ps)<br />Mari Rantanen (ps)<br />Mika Ebeling (kd)<br />Petrus Pennanen (pir)<br /><br /><strong>Työ kielivapauden puolesta kuitenkin jatkuu.</strong> Erinomaista, että esimerkiksi Savonlinna, Tohmajärvi ja Pieksämäki ovat jo ilmoittaneet hakevansa kielikokeiluun.</p><p>PS. Valtuustoaloitteen hylkäämistä perusteltiin <strong>virheellisellä tiedolla</strong>. Kaupunginhallitus lausui, että kielikokeilu &rdquo;asettaisi oppilaat eriarvoiseen asemaan ja vaarantaisi oppilaiden jatko-opintokelpoisuuden, koska toinen kotimainen kieli kuuluu pakollisena toisen asteen opintoihin&rdquo;. Se ei pidä paikkaansa, koska kielikokeilulain mukaan kokeiluun osallistuvat opiskelijat yksiselitteisesti vapautetaan ruotsin opinnoista toisella asteella.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli tänään Sinisten valtuustoaloitetta, jonka tarkoituksena oli tehdä ruotsista vapaaehtoinen kieli Helsingin kouluissa. 85 kaupunginvaltuutetun joukosta vain valtuutettu Sampo Terho kannatti kielivapautta.

Vapaus ja kansainvälisyys hävisivät, ideologinen muinaisjäänne voitti. Ratkaisu on haitallinen helsinkiläisnuorille, koska Helsinki olisi ollut erinomainen paikka kielikokeilulle. Helsingin turismi ja kaupankäynti vaativat kielitaidon kunnianhimoista kehittämistä. Kielikokeilu olisi ollut linjassa myös valtuuston hyväksymän kaupunkistrategian kanssa, jossa todetaan, että Helsingin vetovoiman vahvistaminen edellyttää kaupungin määrätietoista kansainvälistämistä.

Silti koulutuslautakunnan lausunnossa kaikki puolueet (kok, vihr, sdp, vas, rkp, ps) toistivat yhdessä kuorossa kuluneita ja epärationaalisia latteuksia, kuten ”kaksikielisyys on rikkaus”, mikä osoittaa ettei pakkoruotsia edes yritetä perustella järkiargumentein. Myös sekä kaupunginhallitus että koulutuslautakunta hylkäsivät kielikokeilun. Erikoista kyllä, täysin yksimielisesti, vaikka molemmissa toimielimissä on näkyviäkin pakkoruotsin vastustajia.

Mielenkiintoista oli, että pakkoruotsia kannattavien joukossa oli useita, jotka ovat kuitenkin vaaleissa kannattaneet pakkoruotsista luopumista. Tässä valtuutetut, jotka kannattivat ruotsin vapaaehtoisuutta Ylen eduskuntavaalikoneessa (2015) ja jotka olivat kuitenkin valtuustossa pakkoruotsin kannalla:

Terhi Koulumies (kok)
Seija Muurinen (kok)
Jaana Pelkonen (kok)
Wille Rydman (kok)
Alviina Alametsä (vihr)
Mari Holopainen (vihr)
Emma Kari (vihr)
Otso Kivekäs (vihr)
Maria Ohisalo (vihr)
Leo Stranius (vihr)
Abdirahim Husu Mohamed (sdp)
Sinikka Vepsä (sdp)
Mai Kivelä (vas)
Vesa Korkkula (vas)
Sami "Frank" Muttilainen (vas)
Pia Kopra (ps)
Mika Raatikainen (ps)
Mari Rantanen (ps)
Mika Ebeling (kd)
Petrus Pennanen (pir)

Työ kielivapauden puolesta kuitenkin jatkuu. Erinomaista, että esimerkiksi Savonlinna, Tohmajärvi ja Pieksämäki ovat jo ilmoittaneet hakevansa kielikokeiluun.

PS. Valtuustoaloitteen hylkäämistä perusteltiin virheellisellä tiedolla. Kaupunginhallitus lausui, että kielikokeilu ”asettaisi oppilaat eriarvoiseen asemaan ja vaarantaisi oppilaiden jatko-opintokelpoisuuden, koska toinen kotimainen kieli kuuluu pakollisena toisen asteen opintoihin”. Se ei pidä paikkaansa, koska kielikokeilulain mukaan kokeiluun osallistuvat opiskelijat yksiselitteisesti vapautetaan ruotsin opinnoista toisella asteella.

]]>
16 http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250946-helsingin-valtuustolta-jarjeton-pakkoruotsipaatos#comments Kielikokeilu Kielivapaus Pakkoruotsi Wed, 14 Feb 2018 17:51:29 +0000 Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250946-helsingin-valtuustolta-jarjeton-pakkoruotsipaatos
Mitä saat äänestämällä Ahvaa? http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235353-mita-saat-aanestamalla-ahvaa <p>Olen nyt toista kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Lähdin politiikkaan mukaan viime kuntavaaleissa. Hetkeäkään en ole katunut. Vaalikampanja oli todella hieno kokemus ja se sai minut aktivoitumaan poliittiseen toimintaan.</p><p>&nbsp;</p><p>Olen jälleen kuntavaaleissa ehdolla, koska haluan olla päättämässä tulevaisuuden Helsingistä. Tarjoan vahvan vaihtoehdon vanhalle vallalle: isänmaallista, nuorekasta, suoraselkäistä ja järkevää politiikkaa. Haluan edistää etenkin seuraavia asioita:</p><p>&nbsp;</p><p>1. <strong>Vähemmän ja järkevämpää maahanmuuttoa</strong>. Sosiaaliturvaperusteinen maahanmuutto on haaste Helsingin taloudelle ja turvallisuudelle. Helsingissä maahanmuuttajien määrä on jo huomattavasti suurempi kuin muualla maassa, joten Helsingin ei enää tule vastaanottaa turvapaikanhakijoita. Helsingin talouskaan ei kestä sitä, että kaupunkiin muuttavien veronmaksukyky on huomattavasti pienempi kuin täältä pois muuttavien. Helsingin ei tule tarjota laittomasti maassa oleville ylimääräisiä palveluita, eikä suurmoskeijalle pidä antaa kaupungin rahoitusta.</p><p>&nbsp;</p><p>2. <strong>Turvallinen Helsinki</strong>. Haluan Helsingin, jossa jokaisella on turvallista liikkua. Jokaisella tulee olla oikeus turvalliseen asuinympäristöön riippumatta vuorokaudenajasta tai kaupunginosasta. Niin keskusta-alueella kuin lähiöissäkin tulee voida liikkua ilman turvattomuuden tunnetta. Poliisin läsnäoloa ja ulkomaalaisvalvontaa on lisättävä.</p><p>&nbsp;</p><p>3. <strong>Pois pakkoruotsi</strong>. Kohti kielivapautta! Helsingin tulee hakea mukaan alueelliseen kielikokeiluun, jossa ruotsista tehdään vapaaehtoinen kieli ja tilalle voi valita jonkin toisen kielen, kuten vaikka venäjän, saksan, espanjan tai kiinan. Helsinki on Suomen kansainvälisin ja turistivetoisin kaupunki, joten monipuoliselle kielitaidolle on täällä käyttöä.</p><p>&nbsp;</p><p>4. <strong>Suoraa demokratiaa ja enemmän vaikutusmahdollisuuksia</strong>. Vanhojen puolueiden hyvävelipeli pitää puhaltaa poikki. Tahdon toimia vastavoimana vanhojen puolueiden poliittiselle suhmuroinnille. Helsinkiläisten valtaa on lisättävä ottamalla käyttöön sitovat kansanäänestykset tärkeimmissä poliittisissa päätöksissä. Pormestarin valinta on myös suoritettava suoralla kansanvaalilla, jotta pormestaria ei valittaisi hyväveliverkostojen tai lehmänkauppojen perusteella. Nuorten vaikutusmahdollisuuksien vahvistamiseksi Helsinkiin tulee perustaa nuorisovaltuusto.</p><p>&nbsp;</p><p>5. <strong>Malmin lentokenttä säilytettävä</strong>. Malmin lentokenttä tulee säilyttää ilmailukäytössä. Lentokenttä on tärkeä ilmailukoulutuksen, pelastustoiminnan, virkistysmahdollisuuksien ja työpaikkojen takia. Kenttää tulee kehittää ottamalla se osaksi Helsingin kansainvälistä, vetovoimaista matkailuimagoa.</p><p>&nbsp;</p><p>6. <strong>Liikuntapalvelut kuntoon ja keskuspuisto säilytettävä</strong>. Helsinkiläisten liikuntamahdollisuuksia on parannettava. Urheilulukion käyneenä tiedän, että liikuntapalveluihin panostaminen maksaa itsensä takaisin kansanterveydellisenä hyötynä. Nuorille tulee mahdollistaa liikuntaharrastuksen aloittaminen ilman mittavia kuluja. Toisin kuin valtapuolueet, kannatan keskuspuiston säilyttämistä virkistyskäytössä.</p><p><br />&nbsp;</p><p>Viime kuntavaalien jälkeen kokemusta on kertynyt useissa eri luottamustoimissa: Helsingin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana, Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtaja ja Länsi-Helsingin Perussuomalaisten puheenjohtajana. Vuodesta 2015 lähtien olen toiminut kansanedustajan avustajana, esimiehenäni Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Myös puolustusministeri Jussi Niinistön eduskunta-avustajana toimin noin puoli vuotta. Tämän lisäksi toimin parhaillaan PS-Nuorten Rahvas-lehden päätoimittajana.</p><p>&nbsp;</p><p>Myöskään kunnalliset luottamustoimet eivät ole jääneet tuntemattomiksi. Olen ollut tämän valtuustokauden aikana Helsingin opetuslautakunnassa päättämässä Helsingin kouluista ja oppilaitoksista. Lisäksi olen toiminut nuorisojärjestön edustajana valtuustoryhmän kokouksissa, joten myös valtuuston toiminta on tullut minulle tutuksi. Haluan jatkossakin tehdä työtä paremman Helsingin eteen.</p><p>&nbsp;</p><p>Kuntavaaleissa äänimäärät ovat tasaisia, joten juuri sinun äänesi voi olla se, joka ratkaisee!</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Olen nyt toista kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Lähdin politiikkaan mukaan viime kuntavaaleissa. Hetkeäkään en ole katunut. Vaalikampanja oli todella hieno kokemus ja se sai minut aktivoitumaan poliittiseen toimintaan.

 

Olen jälleen kuntavaaleissa ehdolla, koska haluan olla päättämässä tulevaisuuden Helsingistä. Tarjoan vahvan vaihtoehdon vanhalle vallalle: isänmaallista, nuorekasta, suoraselkäistä ja järkevää politiikkaa. Haluan edistää etenkin seuraavia asioita:

 

1. Vähemmän ja järkevämpää maahanmuuttoa. Sosiaaliturvaperusteinen maahanmuutto on haaste Helsingin taloudelle ja turvallisuudelle. Helsingissä maahanmuuttajien määrä on jo huomattavasti suurempi kuin muualla maassa, joten Helsingin ei enää tule vastaanottaa turvapaikanhakijoita. Helsingin talouskaan ei kestä sitä, että kaupunkiin muuttavien veronmaksukyky on huomattavasti pienempi kuin täältä pois muuttavien. Helsingin ei tule tarjota laittomasti maassa oleville ylimääräisiä palveluita, eikä suurmoskeijalle pidä antaa kaupungin rahoitusta.

 

2. Turvallinen Helsinki. Haluan Helsingin, jossa jokaisella on turvallista liikkua. Jokaisella tulee olla oikeus turvalliseen asuinympäristöön riippumatta vuorokaudenajasta tai kaupunginosasta. Niin keskusta-alueella kuin lähiöissäkin tulee voida liikkua ilman turvattomuuden tunnetta. Poliisin läsnäoloa ja ulkomaalaisvalvontaa on lisättävä.

 

3. Pois pakkoruotsi. Kohti kielivapautta! Helsingin tulee hakea mukaan alueelliseen kielikokeiluun, jossa ruotsista tehdään vapaaehtoinen kieli ja tilalle voi valita jonkin toisen kielen, kuten vaikka venäjän, saksan, espanjan tai kiinan. Helsinki on Suomen kansainvälisin ja turistivetoisin kaupunki, joten monipuoliselle kielitaidolle on täällä käyttöä.

 

4. Suoraa demokratiaa ja enemmän vaikutusmahdollisuuksia. Vanhojen puolueiden hyvävelipeli pitää puhaltaa poikki. Tahdon toimia vastavoimana vanhojen puolueiden poliittiselle suhmuroinnille. Helsinkiläisten valtaa on lisättävä ottamalla käyttöön sitovat kansanäänestykset tärkeimmissä poliittisissa päätöksissä. Pormestarin valinta on myös suoritettava suoralla kansanvaalilla, jotta pormestaria ei valittaisi hyväveliverkostojen tai lehmänkauppojen perusteella. Nuorten vaikutusmahdollisuuksien vahvistamiseksi Helsinkiin tulee perustaa nuorisovaltuusto.

 

5. Malmin lentokenttä säilytettävä. Malmin lentokenttä tulee säilyttää ilmailukäytössä. Lentokenttä on tärkeä ilmailukoulutuksen, pelastustoiminnan, virkistysmahdollisuuksien ja työpaikkojen takia. Kenttää tulee kehittää ottamalla se osaksi Helsingin kansainvälistä, vetovoimaista matkailuimagoa.

 

6. Liikuntapalvelut kuntoon ja keskuspuisto säilytettävä. Helsinkiläisten liikuntamahdollisuuksia on parannettava. Urheilulukion käyneenä tiedän, että liikuntapalveluihin panostaminen maksaa itsensä takaisin kansanterveydellisenä hyötynä. Nuorille tulee mahdollistaa liikuntaharrastuksen aloittaminen ilman mittavia kuluja. Toisin kuin valtapuolueet, kannatan keskuspuiston säilyttämistä virkistyskäytössä.


 

Viime kuntavaalien jälkeen kokemusta on kertynyt useissa eri luottamustoimissa: Helsingin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana, Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtaja ja Länsi-Helsingin Perussuomalaisten puheenjohtajana. Vuodesta 2015 lähtien olen toiminut kansanedustajan avustajana, esimiehenäni Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Myös puolustusministeri Jussi Niinistön eduskunta-avustajana toimin noin puoli vuotta. Tämän lisäksi toimin parhaillaan PS-Nuorten Rahvas-lehden päätoimittajana.

 

Myöskään kunnalliset luottamustoimet eivät ole jääneet tuntemattomiksi. Olen ollut tämän valtuustokauden aikana Helsingin opetuslautakunnassa päättämässä Helsingin kouluista ja oppilaitoksista. Lisäksi olen toiminut nuorisojärjestön edustajana valtuustoryhmän kokouksissa, joten myös valtuuston toiminta on tullut minulle tutuksi. Haluan jatkossakin tehdä työtä paremman Helsingin eteen.

 

Kuntavaaleissa äänimäärät ovat tasaisia, joten juuri sinun äänesi voi olla se, joka ratkaisee!

 

]]>
3 http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235353-mita-saat-aanestamalla-ahvaa#comments Helsinki Kuntavaalit Sat, 08 Apr 2017 13:41:33 +0000 Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235353-mita-saat-aanestamalla-ahvaa
Rautatientorin leiri pitää purkaa http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235230-rautatientorin-leiri-pitaa-purkaa <p>Helsingin Perussuomalaisten paikallisyhdistys, naisjärjestö ja nuorisojärjestö vaativat, että Helsinkiä on ryhdyttävä johtamaan ja Rautatientorin leiri on hajotettava. Tässä kannanottomme:</p><p>Suomen Uutiset uutisoi, että Rautatientorin kiisteltyä turvapaikanhakijaleiriä ei olla edelleenkään purkamassa. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) ei ottanut kantaa leiriin ja kiisti väitteet, joiden mukaan hän olisi kieltänyt leirin purkupäätöksen samassa yhteydessä, kun jääpuisto puretaan. Sauri vieritti vastuun liikuntavirastolle ja poliisille, vaikka poliisi puolestaan vain vastaanottaa mielenosoituksiin liittyviä ilmoituksia.</p><p>&ldquo;<em>On aivan selvä, että Pekka Sauri istuu asian päällä. Kaupungilla on oikeus poistaa leiri ja &nbsp;saada siihen virka-apua poliisilta. Miksi laittomasti maassa oleskelevilla on oikeus leiriytyä Helsingin keskeisimmällä kaupunkialueella ja aiheuttaa turvattomuutta?</em>&rdquo;, kysyy Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja&nbsp;<strong>Markku Saarikangas</strong>.</p><p>&ldquo;<em>Rautatientorin leiriä on kutsuttu koko ajan mielenilmaukseksi, vaikka tosiasiassa toiminta näyttää enemmän leiriytymiseltä. Voidaanko viimein lopettaa lässyttäminen ja ryhtyä toimiin? Tämä antaa erikoisen kuvan siitä, kuka kaupunkia johtaa. Nyt sitä ei näytä johtavan järki vaan vihreä ideologia</em>&rdquo;, puuskahtaa PerusNaiset Helsinki ry:n puheenjohtaja&nbsp;<strong>Mari Rantanen</strong>.</p><p>Helsingin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja&nbsp;<strong>Toni Ahva</strong>&nbsp;on saanut kaupunkilaisilta runsaasti palautetta leiristä. Kaupunkilaiset saati turistit eivät ymmärrä lainkaan, miten on mahdollista, että Helsingin keskeisimmällä paikalla on epämääräinen telttaleiri. Leiri on aiheuttanut Helsingin keskustaan epäjärjestystä ja imagollista haittaa.</p><p>&ldquo;<em>Sirkusta on seurattu jo tarpeeksi pitkään. Selvästi suurin osa kansasta kannattaa kielteisen päätöksen saaneiden palautuksia; niitä vastustaa vain pieni, mutta aggressiivinen ja äänekäs vähemmistö. Rautatientorin leiri on tyhjennettävä välittömästi</em>&rdquo;, vaatii Ahva.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Helsingin Perussuomalaisten paikallisyhdistys, naisjärjestö ja nuorisojärjestö vaativat, että Helsinkiä on ryhdyttävä johtamaan ja Rautatientorin leiri on hajotettava. Tässä kannanottomme:

Suomen Uutiset uutisoi, että Rautatientorin kiisteltyä turvapaikanhakijaleiriä ei olla edelleenkään purkamassa. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) ei ottanut kantaa leiriin ja kiisti väitteet, joiden mukaan hän olisi kieltänyt leirin purkupäätöksen samassa yhteydessä, kun jääpuisto puretaan. Sauri vieritti vastuun liikuntavirastolle ja poliisille, vaikka poliisi puolestaan vain vastaanottaa mielenosoituksiin liittyviä ilmoituksia.

On aivan selvä, että Pekka Sauri istuu asian päällä. Kaupungilla on oikeus poistaa leiri ja  saada siihen virka-apua poliisilta. Miksi laittomasti maassa oleskelevilla on oikeus leiriytyä Helsingin keskeisimmällä kaupunkialueella ja aiheuttaa turvattomuutta?”, kysyy Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Rautatientorin leiriä on kutsuttu koko ajan mielenilmaukseksi, vaikka tosiasiassa toiminta näyttää enemmän leiriytymiseltä. Voidaanko viimein lopettaa lässyttäminen ja ryhtyä toimiin? Tämä antaa erikoisen kuvan siitä, kuka kaupunkia johtaa. Nyt sitä ei näytä johtavan järki vaan vihreä ideologia”, puuskahtaa PerusNaiset Helsinki ry:n puheenjohtaja Mari Rantanen.

Helsingin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva on saanut kaupunkilaisilta runsaasti palautetta leiristä. Kaupunkilaiset saati turistit eivät ymmärrä lainkaan, miten on mahdollista, että Helsingin keskeisimmällä paikalla on epämääräinen telttaleiri. Leiri on aiheuttanut Helsingin keskustaan epäjärjestystä ja imagollista haittaa.

Sirkusta on seurattu jo tarpeeksi pitkään. Selvästi suurin osa kansasta kannattaa kielteisen päätöksen saaneiden palautuksia; niitä vastustaa vain pieni, mutta aggressiivinen ja äänekäs vähemmistö. Rautatientorin leiri on tyhjennettävä välittömästi”, vaatii Ahva.

]]>
4 http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235230-rautatientorin-leiri-pitaa-purkaa#comments Helsinki Maahanmuutto Turvapaikanhakijat Fri, 07 Apr 2017 06:48:08 +0000 Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235230-rautatientorin-leiri-pitaa-purkaa
Nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa Helsinkiin http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235172-nuivaa-maahanmuuttopolitiikkaa-helsinkiin <p>Muuttoliike aiheuttaa haasteita Helsingin talouteen: Helsinkiin muuttavien ihmisten tulot ovat keskimäärin selvästi pienemmät kuin Helsingistä pois muuttavien. Pitkällä aikavälillä tämä vähentää verokertymää ja aiheuttaa leikkauspaineita peruspalveluihin.</p> <p>Vaikka turvapaikanhakijamäärät ovat valtakunnan tasolla vähentyneet selvästi syksystä 2015 ja myönteisen turvapaikkapäätöksen saa hakijoista enää vain harva, turvapaikan saaneiden integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan aiheuttaa lähes kaikissa Suomen kunnissa suuria haasteita.</p> <p>Maahanmuutto on erityisen suuri kysymys Helsingissä, sillä myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneista tutkitusti suurin osa tulee pääkaupunkiseudulle. Syynä tähän on yksinkertaisesti se, että pääkaupunkiseudulla on jo valmiiksi isoja maahanmuuttajayhteisöjä.</p> <p>Muuttoliikkeen hallitsemiseksi tarvitaan useita toimenpiteitä, joilla pyritään hillitsemään sosiaalisia ongelmia sekä taloudelle ja turvallisuudelle haitallisen maahanmuuton määrää. Seuraavaksi esittelen muutamia keinoja.</p> <p><strong>Lähiöiden turvallisuus etusijalle</strong></p> <p>Helsingin lähiöiden kehitys on huolestuttavaa. Seksuaali- ja väkivaltarikosten määrä on ollut viime vuosina kasvussa, ja maahanmuuttajataustaisten tekijöiden osuus on kyseisissä rikoksissa huomattava. Tästä johtuen etenkin nuorten naisten turvallisuudentunne on heikentynyt.</p> <p>Etenkin Itä-Helsingin lähiöihin suuntautuu voimakas sosiaaliturvan varassa elävien maahanmuuttajien muuttoliike. Tämä on johtanut siihen, että sosioekonomisesti paremmassa asemassa oleva suomenkielinen väestö pakenee kalliimmille asuinalueille, mikä vielä entisestään lisää huono-osaisuuden kasaantumista tiettyihin kaupunginosiin.</p> <p>Ruotsin lähiöissä levottomuudet ovat menneet jo niin pitkälle, että moniin lähiöihin eivät viranomaiset voi mennä vierailemaan ilman poliisisaattuetta. Tällaiset lähiöt toimivat pesäkkeinä radikalisoitumiselle, ja tällainen kehitys on Helsingissä ehdottomasti estettävä.</p> <p>Jokaisella tulee olla oikeus turvalliseen asuinympäristöön riippumatta vuorokaudenajasta tai kaupunginosasta. Siksi poliisin valvontaa ja läsnäoloa tulee lisätä huomattavasti Helsingin lähiöissä.</p> <p><strong>Maahanmuuton hillintää asuntopolitiikalla </strong></p> <p>Helsingissä on asuntopula. Puutetta on etenkin opiskelija-asunnoista sekä pienistä yksiöistä ja kaksioista. Asuntojen vähäisyydestä johtuen asuntojen hinnat ovat karanneet käsistä, ja monilla helsinkiläisillä suurin osa tuloista menee asumismenojen kattamiseen. Maahanmuutto pahentaa tilannetta entisestään.</p> <p>Helsingin tulee varata jatkossa kaupungin vuokra-asunnot ensisijaisesti henkilöille, joilla on opiskelu- tai työpaikka Helsingissä. Lisäksi tulee suosia henkilöitä, jotka ovat asuneet Helsingissä pitkään. Lähtökohtaisesti oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien tulee siis ensin työllistyä tai hankkia opiskelupaikka, jotta heillä olisi mahdollisuus saada kaupungin vuokra-asunto Helsingistä.</p> <p><strong>Ei laittomasti maassa oleskelevien terveyspalveluille </strong></p> <p>Laittomasti maassa oleskelevat ovat yleensä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita tai muuten saapuneet maahan ilman laillisia matkustusasiakirjoja. He muodostavat turvallisuusuhan, koska heitä ei ole kirjattu mihinkään eikä heidän oleskelunsa maassa ole viranomaisten tiedossa. Heillä ei ole mahdollisuutta työntekoon, joten monet heistä rahoittavat toimintaansa rikollisuudella.</p> <p>Laittomasti maassa olevien poistamiseksi maasta poliisin ulkomaalaisvalvontaa on tehostettava. Lisäksi viranomaisille ja vastaanottokeskuksien työntekijöille on annettava raportointivelvollisuus poliisille, mikäli he havaitsevat ilman laillisia edellytyksiä maassa oleskelevan.</p> <p>Helsinki tarjoaa tällä hetkellä laittomasti maassa oleville kiireettömiä terveyspalveluja. Siihen ei ole mitään lainsäädännöllistä velvoitetta, eivätkä useimmat kunnat niin tee. Tämä lisää entisestään Helsingin vetovoimaa laittomasti maassa olevien parissa. Siksi Helsingin tulee luopua kiireettömien terveyspalvelujen tarjoamisesta laittomasti maassa oleville ja keskittyä kaupunkilaisten peruspalveluiden parantamiseen.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Muuttoliike aiheuttaa haasteita Helsingin talouteen: Helsinkiin muuttavien ihmisten tulot ovat keskimäärin selvästi pienemmät kuin Helsingistä pois muuttavien. Pitkällä aikavälillä tämä vähentää verokertymää ja aiheuttaa leikkauspaineita peruspalveluihin.

Vaikka turvapaikanhakijamäärät ovat valtakunnan tasolla vähentyneet selvästi syksystä 2015 ja myönteisen turvapaikkapäätöksen saa hakijoista enää vain harva, turvapaikan saaneiden integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan aiheuttaa lähes kaikissa Suomen kunnissa suuria haasteita.

Maahanmuutto on erityisen suuri kysymys Helsingissä, sillä myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneista tutkitusti suurin osa tulee pääkaupunkiseudulle. Syynä tähän on yksinkertaisesti se, että pääkaupunkiseudulla on jo valmiiksi isoja maahanmuuttajayhteisöjä.

Muuttoliikkeen hallitsemiseksi tarvitaan useita toimenpiteitä, joilla pyritään hillitsemään sosiaalisia ongelmia sekä taloudelle ja turvallisuudelle haitallisen maahanmuuton määrää. Seuraavaksi esittelen muutamia keinoja.

Lähiöiden turvallisuus etusijalle

Helsingin lähiöiden kehitys on huolestuttavaa. Seksuaali- ja väkivaltarikosten määrä on ollut viime vuosina kasvussa, ja maahanmuuttajataustaisten tekijöiden osuus on kyseisissä rikoksissa huomattava. Tästä johtuen etenkin nuorten naisten turvallisuudentunne on heikentynyt.

Etenkin Itä-Helsingin lähiöihin suuntautuu voimakas sosiaaliturvan varassa elävien maahanmuuttajien muuttoliike. Tämä on johtanut siihen, että sosioekonomisesti paremmassa asemassa oleva suomenkielinen väestö pakenee kalliimmille asuinalueille, mikä vielä entisestään lisää huono-osaisuuden kasaantumista tiettyihin kaupunginosiin.

Ruotsin lähiöissä levottomuudet ovat menneet jo niin pitkälle, että moniin lähiöihin eivät viranomaiset voi mennä vierailemaan ilman poliisisaattuetta. Tällaiset lähiöt toimivat pesäkkeinä radikalisoitumiselle, ja tällainen kehitys on Helsingissä ehdottomasti estettävä.

Jokaisella tulee olla oikeus turvalliseen asuinympäristöön riippumatta vuorokaudenajasta tai kaupunginosasta. Siksi poliisin valvontaa ja läsnäoloa tulee lisätä huomattavasti Helsingin lähiöissä.

Maahanmuuton hillintää asuntopolitiikalla

Helsingissä on asuntopula. Puutetta on etenkin opiskelija-asunnoista sekä pienistä yksiöistä ja kaksioista. Asuntojen vähäisyydestä johtuen asuntojen hinnat ovat karanneet käsistä, ja monilla helsinkiläisillä suurin osa tuloista menee asumismenojen kattamiseen. Maahanmuutto pahentaa tilannetta entisestään.

Helsingin tulee varata jatkossa kaupungin vuokra-asunnot ensisijaisesti henkilöille, joilla on opiskelu- tai työpaikka Helsingissä. Lisäksi tulee suosia henkilöitä, jotka ovat asuneet Helsingissä pitkään. Lähtökohtaisesti oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien tulee siis ensin työllistyä tai hankkia opiskelupaikka, jotta heillä olisi mahdollisuus saada kaupungin vuokra-asunto Helsingistä.

Ei laittomasti maassa oleskelevien terveyspalveluille

Laittomasti maassa oleskelevat ovat yleensä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita tai muuten saapuneet maahan ilman laillisia matkustusasiakirjoja. He muodostavat turvallisuusuhan, koska heitä ei ole kirjattu mihinkään eikä heidän oleskelunsa maassa ole viranomaisten tiedossa. Heillä ei ole mahdollisuutta työntekoon, joten monet heistä rahoittavat toimintaansa rikollisuudella.

Laittomasti maassa olevien poistamiseksi maasta poliisin ulkomaalaisvalvontaa on tehostettava. Lisäksi viranomaisille ja vastaanottokeskuksien työntekijöille on annettava raportointivelvollisuus poliisille, mikäli he havaitsevat ilman laillisia edellytyksiä maassa oleskelevan.

Helsinki tarjoaa tällä hetkellä laittomasti maassa oleville kiireettömiä terveyspalveluja. Siihen ei ole mitään lainsäädännöllistä velvoitetta, eivätkä useimmat kunnat niin tee. Tämä lisää entisestään Helsingin vetovoimaa laittomasti maassa olevien parissa. Siksi Helsingin tulee luopua kiireettömien terveyspalvelujen tarjoamisesta laittomasti maassa oleville ja keskittyä kaupunkilaisten peruspalveluiden parantamiseen.

]]>
15 http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235172-nuivaa-maahanmuuttopolitiikkaa-helsinkiin#comments Helsinki Maahanmuutto Turvapaikanhakijat Thu, 06 Apr 2017 13:05:50 +0000 Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235172-nuivaa-maahanmuuttopolitiikkaa-helsinkiin
Pakkopalautuksilla on vahva kansan tuki http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234965-pakkopalautuksilla-on-kansan-vahva-tuki <p>Vihreiden ja muun punaviherkaartin palautuksia vastustavista mielenosoituksista on tullut sirkus. Sattumoisin tämä sirkus on ajoitettu kuntavaaliviikolle, vaikka palautuslentoja on tehty Suomesta aikaisemminkin jo useita.</p><p><strong>Selvästi suurin osa suomalaisista tukee pakkopalautuksia. </strong>Mielipidetutkimuksen mukaan 78 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että viranomaisten tulee palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti. Pakkopalautuksia vastustaa kansasta vain 6 prosenttia. Kyseessä on siis pieni, mutta äänekäs ja aggressiivinen vähemmistö.</p><p>On myös syytä muistaa, että saman kyselytutkimuksen mukaan yli kaksi kolmasosaa suomalaisista näkee, että laittomasti Suomessa oleskelevat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat uhka yhteiskunnan sisäiselle turvallisuudelle ja vakaudelle. Siksi viranomaisten tulee pyrkiä palauttamaan kaikki kielteisen päätöksen saaneet mahdollisimman nopeasti.</p><p>Tämän pienen vähemmistön toiminta eli kielteisen päätöksen saaneiden palautuksien vastustaminen tekee nykyisestä turvapaikkajärjestelmästä täysin tarpeettoman, jos joka tapauksessa tulijoilla on oikeus jäädä Suomeen. Vihreiden logiikassa hupaisaa myös on, että jos kielteiset turvapaikkapäätökset eivät olekaan &rdquo;oikeita&rdquo;, niin mistä sitten tiedetään, että kaikki myönteisetkään päätökset olisivat oikeita. &nbsp;</p><p>Onneksi kyllä kansa tietää.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vihreiden ja muun punaviherkaartin palautuksia vastustavista mielenosoituksista on tullut sirkus. Sattumoisin tämä sirkus on ajoitettu kuntavaaliviikolle, vaikka palautuslentoja on tehty Suomesta aikaisemminkin jo useita.

Selvästi suurin osa suomalaisista tukee pakkopalautuksia. Mielipidetutkimuksen mukaan 78 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että viranomaisten tulee palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti. Pakkopalautuksia vastustaa kansasta vain 6 prosenttia. Kyseessä on siis pieni, mutta äänekäs ja aggressiivinen vähemmistö.

On myös syytä muistaa, että saman kyselytutkimuksen mukaan yli kaksi kolmasosaa suomalaisista näkee, että laittomasti Suomessa oleskelevat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat uhka yhteiskunnan sisäiselle turvallisuudelle ja vakaudelle. Siksi viranomaisten tulee pyrkiä palauttamaan kaikki kielteisen päätöksen saaneet mahdollisimman nopeasti.

Tämän pienen vähemmistön toiminta eli kielteisen päätöksen saaneiden palautuksien vastustaminen tekee nykyisestä turvapaikkajärjestelmästä täysin tarpeettoman, jos joka tapauksessa tulijoilla on oikeus jäädä Suomeen. Vihreiden logiikassa hupaisaa myös on, että jos kielteiset turvapaikkapäätökset eivät olekaan ”oikeita”, niin mistä sitten tiedetään, että kaikki myönteisetkään päätökset olisivat oikeita.  

Onneksi kyllä kansa tietää. 

]]>
2 http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234965-pakkopalautuksilla-on-kansan-vahva-tuki#comments Maahanmuutto Pakkopalautukset Turvapaikanhakijoiden palautukset Tue, 04 Apr 2017 12:53:25 +0000 Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234965-pakkopalautuksilla-on-kansan-vahva-tuki
Helsingin pormestari valittava suoralla kansanvaalilla http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234902-helsingin-pormestari-valittava-suoralla-kansanvaalilla <p>Helsingin kuntavaalitaistoa maustaa keskustelu tulevasta pormestarista. Vaikka pormestarin valinnan on ajateltu tuovan vaaliin lisää kiinnostusta, se on myös herättänyt hyvin paljon hämmennystä. Kuntavaalikentillä lukuisat kansalaiset ovat tulleet kysymään, miten ihmeessä pormestarin valinta suoritetaan.</p><p>Vaaliasetelman monimutkaisuuden lisäksi toinen ongelma piilee tuloksessa. On aivan mahdollista, että kuntavaaleissa päädytään tulokseen, jossa eniten ääniä saanut pormestariehdokas ei tule valituksi. On nimittäin puhuttu, että pormestarin paikan saa suurimman puolueen pormestariehdokas. Tällainen tilanne jättää tietysti paljon valtaa vielä valtuustolle, joka lopullisen valinnan tekee. Helsinki on tunnettu poliittisista lehmänkaupoistaan, jotka tuskin ovat vielä jääneet historiaan.</p><p>Demokraattisinta olisi, jos pormestari valittaisiin suoralla kansanvaalilla. Silloin helsinkiläiset pääsisivät äänestämään suoraan henkilöä, jonka haluavat pormestariksi. Päätösvalta olisi helsinkiläisillä, ei poliittisella eliitillä.</p><p>Suorat pormestarivaalit ovat yleisiä maailmalla, eivätkä syyttä. Yksinkertainen äänestysasetelma houkuttelee äänestämään. Ei ole sattumaa, että presidentinvaalit ovat kaikista suosituimmat vaalit.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Helsingin kuntavaalitaistoa maustaa keskustelu tulevasta pormestarista. Vaikka pormestarin valinnan on ajateltu tuovan vaaliin lisää kiinnostusta, se on myös herättänyt hyvin paljon hämmennystä. Kuntavaalikentillä lukuisat kansalaiset ovat tulleet kysymään, miten ihmeessä pormestarin valinta suoritetaan.

Vaaliasetelman monimutkaisuuden lisäksi toinen ongelma piilee tuloksessa. On aivan mahdollista, että kuntavaaleissa päädytään tulokseen, jossa eniten ääniä saanut pormestariehdokas ei tule valituksi. On nimittäin puhuttu, että pormestarin paikan saa suurimman puolueen pormestariehdokas. Tällainen tilanne jättää tietysti paljon valtaa vielä valtuustolle, joka lopullisen valinnan tekee. Helsinki on tunnettu poliittisista lehmänkaupoistaan, jotka tuskin ovat vielä jääneet historiaan.

Demokraattisinta olisi, jos pormestari valittaisiin suoralla kansanvaalilla. Silloin helsinkiläiset pääsisivät äänestämään suoraan henkilöä, jonka haluavat pormestariksi. Päätösvalta olisi helsinkiläisillä, ei poliittisella eliitillä.

Suorat pormestarivaalit ovat yleisiä maailmalla, eivätkä syyttä. Yksinkertainen äänestysasetelma houkuttelee äänestämään. Ei ole sattumaa, että presidentinvaalit ovat kaikista suosituimmat vaalit.

]]>
2 http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234902-helsingin-pormestari-valittava-suoralla-kansanvaalilla#comments Helsingin pormestari Helsinki Kuntavaalit Mon, 03 Apr 2017 12:32:46 +0000 Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234902-helsingin-pormestari-valittava-suoralla-kansanvaalilla
Helsingin vapauduttava pakkoruotsin kahleista http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234726-helsingin-vapauduttava-pakkoruotsin-kahleista <p>Tiesitkö, että Helsingissä opetetaan pakkoruotsia vielä enemmän kuin muualla?</p> <p>Kuntakohtaisesti päätettävässä tuntijaossa linjattiin, että Helsingissä opetetaan ruotsia 7. ja 8. vuosiluokilla yksi vuosiviikkotunti yli valtakunnallisen minimin. Tämä ylimääräinen pakkoruotsi maksaa Helsingille vuodessa noin 700&nbsp;000 euroa.</p> <p>Tämä on resurssien haaskaamista. On jo moneen kertaan todistettu, ettei <a href="http://sampoterho.fi/?p=3664">pakkoruotsille ole järkiperusteita</a> Pakollinen ruotsin opetus ei vastaa tulevaisuuden tarpeisiin, vaan <a href="http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001674721.html">työelämä hyötyisi kielten valinnanvapaudesta</a>.</p> <p>Alueellinen kielikokeilu, jossa mahdollistetaan kielten valinnanvapaus, sopisi erinomaisesti Helsinkiin. Helsinki on kansainvälinen kaupunki, jolle valinnanvapauden kautta syntyvä laajempi kieliosaaminen olisi vahvuus. Monipuolinen kieliosaaminen edistäisi Helsingin turismia ja kansainvälistä kaupankäyntiä.</p> <p>Aluksi Helsingissä voitaisiin tehdä lapsiperheille kysely, jossa selvitettäisiin heidän ajatuksiaan lasten kielivalinnoista. Näin saataisiin kartoitettua tulevaisuuden tarve eri kielten opetukselle.</p> <p>Valtuutettu <strong>Björn Månsson</strong> (rkp) on sanonut, että kielten valinnanvapaus pilaisi itsenäisyyden satavuotisjuhlat. Päinvastoin: äänestetään kuntavaaleissa Helsingin pakkoruotsi nurin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tiesitkö, että Helsingissä opetetaan pakkoruotsia vielä enemmän kuin muualla?

Kuntakohtaisesti päätettävässä tuntijaossa linjattiin, että Helsingissä opetetaan ruotsia 7. ja 8. vuosiluokilla yksi vuosiviikkotunti yli valtakunnallisen minimin. Tämä ylimääräinen pakkoruotsi maksaa Helsingille vuodessa noin 700 000 euroa.

Tämä on resurssien haaskaamista. On jo moneen kertaan todistettu, ettei pakkoruotsille ole järkiperusteita Pakollinen ruotsin opetus ei vastaa tulevaisuuden tarpeisiin, vaan työelämä hyötyisi kielten valinnanvapaudesta.

Alueellinen kielikokeilu, jossa mahdollistetaan kielten valinnanvapaus, sopisi erinomaisesti Helsinkiin. Helsinki on kansainvälinen kaupunki, jolle valinnanvapauden kautta syntyvä laajempi kieliosaaminen olisi vahvuus. Monipuolinen kieliosaaminen edistäisi Helsingin turismia ja kansainvälistä kaupankäyntiä.

Aluksi Helsingissä voitaisiin tehdä lapsiperheille kysely, jossa selvitettäisiin heidän ajatuksiaan lasten kielivalinnoista. Näin saataisiin kartoitettua tulevaisuuden tarve eri kielten opetukselle.

Valtuutettu Björn Månsson (rkp) on sanonut, että kielten valinnanvapaus pilaisi itsenäisyyden satavuotisjuhlat. Päinvastoin: äänestetään kuntavaaleissa Helsingin pakkoruotsi nurin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi!

]]>
17 http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234726-helsingin-vapauduttava-pakkoruotsin-kahleista#comments Sat, 01 Apr 2017 07:53:06 +0000 Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234726-helsingin-vapauduttava-pakkoruotsin-kahleista
Kesäajassa ei ole mitään järkeä http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234213-kesaajassa-ei-ole-mitaan-jarkea <p>Suomessa on jälleen siirrytty kesäaikaan. Kesäaika on osuva esimerkki toimimattomasta, liiallisesta sääntelystä, jolle ei löydy järkiperusteita.</p><p>Paitsi että yksilöille aiheutuu vaivaa kellojen siirtämisestä, taustalla on merkittäviä taloudellisia ja terveydellisiä haittoja. Kellojen siirtäminen sekoittaa kahdesti vuodessa yön yli kulkevaa liikennettä &ndash; ja muitakin vuorotyötä tekeviä aloja. Kesäajasta on tutkitusti haittaa osalle kansalaisista vuorokausirytmin häiriintymisen myötä (<a href="http://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/thl-kesaajasta-pitaisi-luopua/#http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=11869/type=1%20">mm. uniongelmien ja sydänsairauksien lisääntyminen</a>).</p><p>Kesäaikaa perustellaan usein energiansäästöllä. Tämä argumentti ei toimi, koska tutkitusti näin pohjoisessa kesäaika ei ole vähentänyt energiankulutusta. Mitään muitakaan toimivia perusteluja kesäajalle ei ole.</p><p>Kuten yleensä kaikki tarpeeton sääntely, kesäaikakin perustuu EU:n lainsäädäntöön.&nbsp;<a href="https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/136135-paine-kesaajasta-luopumiseen-kasvaa-euroopan-parlamentissa">Euroopan parlamentissa</a>&nbsp;asiaan on pyritty vaikuttamaan, mutta muutoksia tuskin on tulossa lähiaikoina. Taas yksi hyvä syy erota EU:sta.</p><p>Kuten&nbsp;<a href="http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/447576-ps-nuorilta-kova-toivomuslista-vrn-monopoli-purettava-ravintoloiden">PS-Nuoret on esittänyt</a>, kesäajasta tulisi luopua.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suomessa on jälleen siirrytty kesäaikaan. Kesäaika on osuva esimerkki toimimattomasta, liiallisesta sääntelystä, jolle ei löydy järkiperusteita.

Paitsi että yksilöille aiheutuu vaivaa kellojen siirtämisestä, taustalla on merkittäviä taloudellisia ja terveydellisiä haittoja. Kellojen siirtäminen sekoittaa kahdesti vuodessa yön yli kulkevaa liikennettä – ja muitakin vuorotyötä tekeviä aloja. Kesäajasta on tutkitusti haittaa osalle kansalaisista vuorokausirytmin häiriintymisen myötä (mm. uniongelmien ja sydänsairauksien lisääntyminen).

Kesäaikaa perustellaan usein energiansäästöllä. Tämä argumentti ei toimi, koska tutkitusti näin pohjoisessa kesäaika ei ole vähentänyt energiankulutusta. Mitään muitakaan toimivia perusteluja kesäajalle ei ole.

Kuten yleensä kaikki tarpeeton sääntely, kesäaikakin perustuu EU:n lainsäädäntöön. Euroopan parlamentissa asiaan on pyritty vaikuttamaan, mutta muutoksia tuskin on tulossa lähiaikoina. Taas yksi hyvä syy erota EU:sta.

Kuten PS-Nuoret on esittänyt, kesäajasta tulisi luopua. 

]]>
5 http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234213-kesaajassa-ei-ole-mitaan-jarkea#comments Kesäaika Sääntelyn purku Sun, 26 Mar 2017 05:38:53 +0000 Toni Ahva http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234213-kesaajassa-ei-ole-mitaan-jarkea