Toni Ahva Valinta vahva

Tapaus Korso

Olin tänään reilun metrin päässä siitä, kun eräs Odinin ”soturien” tunnuksia kantava mies alkoi riehua Korson markkinoilla. Vaikka tapaus oli sinänsä harvinainen, samaa retoriikkaa, vihaa ja öyhötystä kuin kyseisellä miehellä näkee jatkuvasti paitsi netissä myös joskus vaalitapahtumissa.

Se pesiytyy selvästi tiettyjen ryhmien ympärille. On absurdia, että ne jotka yleensä eniten korostavat sananvapautta ja syyttävät ”valtamediaa” ja poliitikkoja sen rajoittamisesta, ovat ensimmäisenä rikkomassa demokratian perussääntöjä yrityksenään rajoittaa muiden sananvapautta.

Muistan nähneeni sellaisenkin vaalivideon, jossa ”kansanpuolustajahirviö” hyökkää maan johtavien päättäjien kimppuun. Sellainen on noloa, raukkamaista ja vastuutonta – ei mitään kansan puolustamista.

Jokaisella on oikeus olla sininen, vihreä tai vaikkapa punainen. On totaalista kyvyttömyyttä, jos poliittisia erimielisyyksiä ei pystytä ratkomaan kunnon käytöstapoja ja yhteiskunnan lakeja noudattaen. Vihan ja väkivallan lietsominen eri mieltä olevia suomalaisia kohtaan on epäisänmaallista, eikä sillä rakenneta mitään, ainoastaan rikotaan Suomea.

Kannattaa miettiä, kuinka pitkälle öyhöttäjien kannattaa antaa mennä, ja minkälaiselle joukolle antaa oman tukensa. Tulevissa vaaleissakin voi äänestää joko turvallisuuden tai turvattomuuden puolesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset