Toni Ahva Valinta vahva

Uhkaamalla ei voi vaientaa

On mielestäni tärkeää, että monet nuoret lähtevät mukaan politiikkaan, jotta sillä turvataan tulevaisuuden päätöksenteko ja sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden toteutuminen. Olenkin paljon puhunut nuorille yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta esimerkiksi kouluissa ja järjestötoiminnassa ja yrittänyt innostaa mukaan puoluekannasta riippumatta.

Mutta olen kyllä kokenut nuorisopoliitikkona myös sen politiikan kääntöpuolen. On olemassa outoja ihmisiä, jotka lähettävät herjaavia viestejä tai jopa soittavat kertoakseen henkilöön meneviä loukkauksia. Joskus halutaan uhkailla jopa väkivallalla, jotta mielipide muuttuisi.

Takanani on yksi sellainen prosessi. Vastaaja tuomittiin Helsingin Käräjäoikeudessa laittomasta uhkauksesta päiväsakkoihin. Syyttäjän mukaan minulla on ollut perusteltu syy omasta ja toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuteni olevan vakavassa vaarassa.

Itselleni on kehittynyt paksu nahka. Lähinnä olen huolestunut uhkailukulttuurin leviämisestä: tiedän monia nuoria, jotka eivät uskalla esittää mielipiteitään julkisesti, koska pelkäävät öyhöttäjien reaktioita. Yhteiskunta, jossa tällainen pääsee hallitsemaan, on sairas. Siksi olen valmis taistelemaan sellaista vastaan – vapauden puolesta.

Tällä kertaa kyseessä oli kantani pakkoruotsiin liittyen. Jatkossakin puolustan suomen kieltä ja kannatan kielten valinnanvapautta. Aivan kuten tähänkin asti.

Kaikille uhkaajille tiedoksi: jos luulet, että mielipiteeni muuttuvat uhkaamalla, aion puolustaa niitä kahta kovemmin. Aina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset