Toni Ahva Valinta vahva

Lenininpuisto ei kuulu Helsinkiin

  • Lenininpuisto ei kuulu Helsinkiin

Helsingin kaupunginvaltuusto äänesti tänään siitä, pitäisikö Lenininpuiston nimi vaihtaa Leninin uhrien muistopuistoksi. Uskomatonta mutta totta: Lenin voitti äänin 62-8.

Kuka olikaan Lenin? Bolševikkipuolueen johtaja, jonka johtamassa valtiossa ihmiset kuolivat nälkään ja joutuivat kärsimään radikaalin sosialismin ikeen alla. Hänen aikanaan kiellettiin muut puolueet kuin hänen omansa, opposition jäseniä vangittiin ja ammuttiin.

Hän sulki omaa kansaansa keskitysleireille ja käytti heitä orjatyövoimana. Hän henkilökohtaisesti määräsi satamäärin teloituksia ja antoi hallintonsa tehdä niitä kymmenin tuhansin. Hän oli hirmuhallitsija, jonka vuoksi miljoonien ihmisten piti kuolla. Hirmuhallitsija sanan synkimmässä merkityksessä.

Ei ole oikein, että Helsingissä on puisto Leninin kunniaksi. Siksi Siniset alun perin esitti sen tilalle Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Ukko-Pekan puistoa. Kuitenkin kaupungin valmistelun mukaan Svinhufvudille on jo riittävästi nimetty paikkoja. Myös kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta äänesti asiasta. Asia ratkesi 5-5 tasapelin jälkeen SDP:tä edustavan puheenjohtajan äänellä.

Siispä valtuustossa Siniset esitti kompromissia: säilytetään Leninin nimi Helsingin nimistössä, mutta muutetaan Lenininpuiston nimi Leninin uhrien muistopuistoksi. Kuten valtuutettu Jussi Niinistö totesi: ”Se kunnioittaisi näkyvällä tavalla niitä lukemattomia ihmisiä, jotka jauhautuivat Leninin luoman kommunistisen hirmuhallinnon rattaissa”. Mutta ei, vain kahdeksan 85:stä valtuutetusta kannatti tätä.

Kuten kulttuurihistorian dosentti Jari Ehrnrooth on todennut: ”Historiallinen osavastuu neuvostoimperialismin tukemisesta lankeaa myös Suomelle. Merkkinä siitä meillä on Lenininpuistoja, -patsaita ja -reliefejä ikään kuin hän olisi ollut hyväntekijä ja kunnioitusta ansaitseva henkilö. Tämä faktojen vastainen Lenin-kultti pitää vihdoinkin ajaa pois Suomesta.”

Helsingin länsimaisena sivistyskaupunkina ei ole oikein muistella ihaillen pahuutta, kommunismia ja sortoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

90 luvun alku puolella oltiin Lapin erämaassa loma hommelissa "kavereiden kaa" ja saunassa juteltiin niitä näitä, kunnes eräs tuttu rohvessoori esitti kysymyksen:
"sanokaas pojaat Suomen kommunistisin kaupunki".

Me siinä ääneen pohdittiin Suomen teollisuus kaupunkeja, mutta aina tuli vastaus EI. Turhautuneena sitten annettiin periksi ja luovutettiin. Rohvessoori sitten tokas: "Se on pojaat Helsinki", jota ei uskottu sitten millään. Tässä vuosien varrella tuo on osoittautunut oikeaksi. Kaiken maailman vääräsääriä sitä on Helsinkin elimissä näköjään.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Pitäisikö Mannerheimintie muuttaa taas Heikinkaduksi? Pitäisivätkö Mannerheimin muutkin kadut muuttaa lahtarin uhrien muistokaduiksi? Pitäisikö Mannerheimin patsaat kaataa ja moukaroida pirstaleiksi?

Venäjän armeijassa seurustelu-upseeri Mannerheim tunnettiin rintamilla raivoisista ja miehistöä tuhoavista massahyökkäyksistä, joita hän kiikaroi kaukaa eturintaman takaa.

Kansalaissodassakin Mannerheimin harrastus oli kiikaroida massamurhia kauempaa. Lupa antaa oikeus (käsky) valkoisille tuomareille määrätä välittömiä kuolemantuomioita kiinnisaaneita kohtaan oli niissäkin olosuhteissa sotarikos. Vanha keikaridandy kaivettiin vielä naftaliinista toisessa maailmansodassa, mutta onneksi ammattisotilaat johtivat sotatoimia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aatelismies, ansioitunut upseeri, tiedemies, polyglotti. Mitä tai mikä näistä Pyykkölä on?

"Kapinallinen, joka avoimessa taistelussa laskee aseensa ja antautuu vangiksi, vangittakoon päällikön harkinnan mukaan."
Siis toisin sanoen vangitaan tai päästetään takaisin töihin, jotta talous pääsisi jaloilleen, tavaraa tuotettaisiin ja punakapinallisten aiheuttama elintarvikepula joskus loppuisi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Työläisen poika läheltä Leninpuistoa, reservin alikersantti, opintoja Helsingin Yliopistolla filosofiasta ja valtiotieteistä (ei loppututkintoja näistä, tekniikasta kyllä), Suomi, pakkoruotsi, englanti ja lyhyt saksa.

Mannerheim valehteli, jos näin sanoi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #9

"Että vangitut päästettäisiin noin vain takaisin töihin". Itse asiassa Mannerheim oli homo ja sadisti. Kannattaisi tutustua Mannerheimin henkilöhistoriaan vähän fanien muisto- ja kohotuskirjoituksia laajemmin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #8

Et ole tainnut lukea koko julistusta? Tuo lainaamani on tulkinta, ja hyvä tulkinta ko. julistuksen sisällöstä, siiltä osin kuin se koskee antautuneita. Tässä jäljempänä se 25.2. annettu julistus on. Suomi ei ollut Haagin 1907 sopimuksen osapuoli, eikä Suomessa ollut sotaväen rikoslakia. Aika luonnollista, että koska ylin upseeristo valkoisten puolella oli useissa tapauksissa palvellut Venäjän armeijassa, sen sotaväen rikoslakia katsottiin voitavan noudattaa.

Vaikea sanoa, mistä Pyykkölän kauna ja iva Mannerheimia kohtaan johtuvat, ilmiesesti alemmuuskompleksista. Tiedän tietäväni Mannerheimista huomattavan paljon enemmän kuin Pyykkölä.

https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/bind...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #13

Ei mitään alemmuuskompleksia, mutta eikö ole totta, että tiedät Mannerheimista vain sopivat palat? Et oikeasti tiedä hänen todellisesta historiastaan (tai sitä nyt vaan ei kirjoiteta) mitään. On aivan selvää, että todellinen historiankirjoitus on tietänyt jo kauan Mannerheimin tuhoisuuden sisällissodassa, hänen syrjäyttämisensä nopeasti, kioskikauppiaan elämänsä ja sitten elämänsä loppupuolella noston Sotatilanteen museaaliseen kärkeen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #14

Väitit, että Mannerheim määräsi vangitut teloitettaviksi 1918. Minä vastasin, ettei määrännyt. Jos luit tuon 25.2.1918 annetun julistuksen, väitteesi mukaista määräystä se ei sisältänyt.

Professori Lauri Kalaja, joka ei koskaan julkaissut muistelmiaan Mannerheimista, oli kuolemaansa saakka perheemme ystävä, samoin professori Nanna Svartz. Molemmat ovat olleet erittäin hyviä lähteitä kertomaan asioita, joita ei mistään kirjoista löydy. Eivät sinun tietämättömyyteesi perustuvat, ilmeistä katkeruutta henkivät väitteet mitenkään vähennä Mannerheimin merkitystä Suomen historiassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Itse asiassa Mannerheim päätyi estelemään punaisten murhaamista vasta sen jälkeen kun länsimaiset sanomalehdet, etenkin englantilaiset, alkoivat epäillä josko Mannerheimin lahtarijoukkioiden johtamaa Suomea voisi pitää sivistysvaltiona. Sen jälkeen Mannerheim antoi "julistuksiaan" jotka olivat kuitenkin pikemmin n.s. "ohjeellisia" kuin todellisesti valkoisiin joukkoihin vaikuttavia. Olivathan ne tarkoitettukin pääasiassa ulkolaisille toimittajille kuin omille joukoille tai laittomille kenttäoikeuksille.

Ja kovin hitaasti verenhimoisiin lahtareihin levisi taju, että sisällissodan jälkeenkin tarvitaan työläisiä. Mutta lopulta se näkökulma voitti kun kuumapäisimmät olivat saaneet verenhimonsa tyydytettyä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #41

Eilispäivän Hesarissa on kaksi erittäin hyvää mielipidekirjoitusta Vapaussodasta. Professori Martti Häikiön kirjoitus on otsikoitu nimellä ”Toukokuu vuonna 1918 oli nopeiden päätösten aikaa” ja diplomi-insinööri Risto Paatelan kirjoitus on otsikoitu nimellä ”Vuoden 1918 sota oli Suomen vapaussota.” Molempien tekstit ovat täyttä asiaa. Suosittelen vilpittömästi niiden lukemista.

Vasemmiston lanseeraama sana sisällissota on valitettavasti yleistynyt yleiseen käyttöön ja sillä häivytetään totuutta. Oikea nimi on Vapaussota. Hävitty sota olisi tiennyt puhdistuksineen Suomen tietä osaksi Neuvostoliittoa. Siitä ei päästä yli eikä ympäri. Stalin aloitti työnsä marraskuussa 1917 ja yritti saattaa sen loppuun marssioppaineen marraskuussa 1939.

Marsalkka Mannerheimin muistelmien I osan V luku on otsikoitu nimellä ”Vapaussota” ja sen alla lukee ”Tammikuusta toukokuuhun 1918.” Ehkä hän tiesi kaikkein parhaiten, mistä näissä taisteluissa oli oikeasti kysymys.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #41

Myyryläinne lässyttää. Tuo linkkaamani julistus on annettu 25.2.1918. Ei silloin ollut mitään ulkomaista painostusta.

Täällä on kirjoitettu, että Mannerheim antoi valkoisille teloituskäskyjä tai -lupia. Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa.

Mikä helvetti on "ulkolainen"? Onko se "kotilaisen" vastakohta?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #48

Suomen kieli kaikessa monimuotoisuudessaan näyttää olevan kovin, kovin vaikeaa. Jopa kielitoimisto kaikessa oikeakielisyyden himossaan tunnistaa tuon sanan.

Ulkolaiset lehdet olivat sodan alusta lähtien kovinkin huolissaan "lahtarien" raakuudesta ja Mannerheimin "julistus" vastaus niille.

P.s. Kiroileminen on täysin tarpeetonta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #59

Jatkat siis lässytystä. Linkki sellaiseen ulkomaiseen lehteen, joka ennen 25.2.1918 oli jotenkin "huolissaan"?

Kielitoimisto ei suosittele sanan "ulkolainen" käyttöä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #60

Lähteeni on tältä osin E.Salomaan teokset työväenliikkeen ja SUomen historiasta.

Jussila kertoo, ettei kielitoimisto suosittele ulkolainen-sanan käyttöä. Totta, että se sanakirjassaan suosittelee mielummin käytettäväksi "ulkomainen" tai "ulkomaalainen". Mutta estääkö sen suositus Jussilaa ymmärtämästä ja pistää kiroilemaan? Haluaako Jussila kielipoliisin asemaan? Lupaan kuitenkin myös jatkossa käyttää kielemme koko ilmaisuvoimaa ja savolaiseen tapaan sitä jopa laajentaa tarpeideni ja halujeni mukaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #62

Kas kun lähde ei ole Kyösti Salomaa. Et sitten löytänyt sellkaisia linkattavia lehtiartikkeleita?

Savolaisille on pakko antaa paljon anteeksi.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #14

kerro Eero Pyykkölä mitkä teokset tukevat sinun väitteitäsi. Lukisin ne miellelläni.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #8

Maltti on valttia. Minulla on sanonta ”tieto on pääomaa, jota ei voi ulosmitata." Suosittelen Pyykkölälle neljää kirjaa luettavaksi. Ne ovat marsalkka Mannerheimin muistelmat I ja II sekä kenraali Erik Heinrichsin kirjat Mannerheim Suomen kohtaloissa I ja II. Kommentoi sitten uudelleen Mannerheimia, kun olet nämä kirjat lukenut. Odotan sitä mielenkiinnolla. Uskon, että mutu-ajattelu jää sen jälkeen vähemmälle.

Mitä Vapaussotaan tulee, puhukoon oheinen lehdissä julkaistu kuulutus puolestaan. Siinä hän julistaa mm. ”Muistettava on, että persoonallinen viha ja hetkellinen kiihtymys tai muu ajattelemattomuus ei saa aiheuttaa väärinkäytöksiä.”

https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/bind...

Presidentti J.K. Paasikivi kirjoittaa päiväkirjassaan 21.9.1941: ”Olen lukenut bolsevikkikirjallisuutta. Leninin koko oppi oli väkivallan oppia – ei rauhallisten keinojen ja rauhallisen kehityksen oppia.” Lähde: J.K. Paasikivi Jatkosodan päiväkirjat 11.3.1941 – 27.6.1944 sivu 125. Paasikivi oli täysin venäjänkielen taitoinen.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Yrittihän Mannerheim valloittaa Tampereenkin liki satavuotisella strategialla; liikkeestä suoraan rynnäkköön, atakkiin.
Sitten tulivat saksalaiset; hyvän tulivalmistelun voimin, kärkijoukon hyökkäys kapealla kiilalla ja tavoitteessa levittäytyminen. Jälkijoukkoja tuotiin vahvistukseksi ja Tampere vallattiin.
Miksi muuten Suomessa ei saisi olla itsenäisyyden alkuaikojen muistomerkkejä, voittajan tai hävinneen; ne muuten ovat sitä historiaa jälkipolville.
Kotiseudullani on paljonkin punaisten muistomerkkejä, suojeluskuntataloja jne. Historiaa.
Toisaalta; olihan täällä vajaa vuosi sitten kun Forssan torin vierelle piti pystyttämän liki kolme metrinen Lotta-patsas. Kirjoitteluissa minä tietenkin vastustin; Forssan historia. Sain kuraa silmilleni, mitäs siitä mutta sain positiivistakin palautetta, ihan kirjepostia, joka lienee nykyisin harvinaista.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mannerheim pelasti Suomen kolme kertaa idästä vyöryvältä bolsevismilta ja idän miehitykseltä.

Jääkäriliikkeen mahdollisia vähäisiäkin epäkohtia ja jääkäreiden "rötöksiä" ihan perusteellisesti kaivellut Matti Lackman - joka ei esittänyt lähes 900-sivuisessa kirjassaan oikeastaan mitään positiivista jääkäreistä, eikä mitään negatiivista Venäjästä todistaa yllättäen Mannerheimista aivan oikein:

"Sodan jälkeen tappiolle jääneet syyttivät ylipäällikkö Mannerheimia tutkimatta teloittamisista. Syytös on aivan aiheeton ja täysin kohtuuton, sillä Mannerheim yritti parhaan kykynsä mukaan huolehtia siitä, että vangiksi jääneitä kohdeltaisiin oikeudenmukaisesti ja inhimillisesti. Kaikki epäillyt piti tutkia ja tuomita laillisessa järjestyksessä."

Matti Lackman, Suomen vai Saksan puolesta, 2000, sivu 592

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Suomen historia ei ole edelleenkään Sinisen tulevaisuuden haaveiden ja toiveiden summa.

Toki seuraavissa eduskuntavaaleissa saamanne valtaisan kansansuosion hyökyaalto voi kääntää myös maamme menneisyyden suunnan. Sitä odotellessa.

Risto Koivula

Pannaan sinne sitten näköispatsas Tarja Halosesta, al-Haidi Hautalasta, Kommunismin mustasta kirjasta ja pienoismalli Suomen Pilastokeksuksesta, koska nämä ovat sepittäneet ne Leninin uhrit"...

http://veikko72vv.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255254-...

" https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/kom...

"Kommunismin musta kirja" on tunnetusti sepittänyt Neuvostoliiton piikkiin "12.5 miljoonaa tap- pamalla tapettua Leninin uhria" vuosille 1918-1922 ja "7.5 miljoonaa Stalinin uhria vuosille 1923 - 1953", joista kuitenkin jopa 6 milj. osoittautuu tekstissä KARKOTETUIKSI ilman varmaa tie- toa myöhemmistä vaiheista. Noista jälkimmäistä osa oli todellisia poliittisen väkivallan uhreja: kuinka suuri osa, siitä ei nyt kannata jauhaa, vaan puhutaan nimenomaan niistä "Leninin uhreista"!

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunismin_musta_kirja

" Neuvostoliitto: 20 miljoonaa kuollutta
Kiina: 65 miljoonaa kuollutta
Vietnam: miljoona kuollutta
Pohjois-Korea: 2 miljoonaa kuollutta
Kambodža: 2 miljoonaa kuollutta
Itä-Eurooppa: miljoona kuollutta
Latinalainen Amerikka: 150 000 kuollutta
Afrikka: 1,7 miljoonaa kuollutta
Afganistan: 1,5 miljoonaa kuollutta
kansainvälinen kommunistinen liike ja kommunistipuolueet, jotka eivät ole olleet vallassa: ehkä 10 000 kuollutta
... "

Periaatehan on, että että Venäjän sisällis- ja interventiosodan kaikkien osapuolten kaikki tais- teluiden ja sotatautien uhrit tyulevalla 30-luvun NL:n alueella, 5 mlj., on kerrottu kahdella ("10 mlj.") ja tästä on kaikki muut paisti bolshevikken "omat" (aivan oikein 2.5 mlj., josta 0.5 mlj siviilejä, 1.0 mlj. taisteluiden takia kuolleita taistelijoita ja 1.2 tauteihin kuolleita taistelijoita, Zhukov) on vähennetty tästä. Kuitenkin osapuolia oli parikymmentä, joista monet pitivät muita kuin punaisia päävihollisenaan, ja esimerkiksi kolmanneksi vahvimmalla osapuolella PUolan interventionisteilla oli parhaimmillaan tulessa 700000 taistelijaa.

http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Civil+W...

Sitten varsinaisena "sokerina" on tyhjästä vuosille 1921 - 1922 sepitetty muka "5 miljoonaa Volgan järjestetyn nälänhädän tapettau uhria", alueella, jossa ennen vallankumousta oli asunut 1.3 miljoonaa asukasta, ja jossa oli käyty eräitä sisällissodan kovimpiin kuuluneita taisteluja!

Mustiksen tekijöiden ja Trotskin pojan YLE-dokumentissa 3.11.2016 nämä kuitenkin pudottivat tuon oman "tarjouksensa" "1 miljoonaan", joten KMK:n "Neuvostoliiton kommunismin uhrien kokonaistajoustakin on kai pudotettava 4 miljoonalla "16 miljoonnan, jossa kyllä jäljellejäävät loputkin "8.5 miljoonaa Leninin uhria" ainakin vat IHAN "TÄYTTÄ TUHTAA" eli olemattomuutta...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/08/yle-n-...

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/ukr...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/08/miten-...

Mikään ei voi sopia paremmin itsenäisyyspuiston yhteyteen kuin juuri Lenin, sillä tosiasiassa juuri LENIN sieltä omienkin joukosta SUORASTAAN TYÖNSI PERSEESTÄ SISÄÄN SUOMELLE ITSENÄISYYDEN:

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/mik...

" Mikä ihmeen pakkomielle vallitsee selittää Leniniä hikisesti pois Suomen itsenäistymisestä?

Itsenäistymiseen johtaneita poliittiisia ja sotilaallisia tapahtumia ja eri toimijoiden linjoja on käsitelty seikkaperäisesti täällä:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/06/itsena...

Itsenäisyyttä ei olisi saatu sovinnolla ilman Leniniä, sotaministeri Niinistö!

Juttu ei perustu Leninin eikä kenenkään muunkaan ”persoonallisten motiivien" arvuuttelulle, vaan faktoille siitä,miten Lenin alaisineen (kuten Stalin) toimi,ja erityisesti vielä tapauksiin, jotka eivät ole muulla tavalla selitettävissä ja jotka myös osoitta-vat,että päättäjä oli nimenomaan Lenin eikä jokin vaihtelevaenemmistöinen kollektiivi.

Otan yhden esimerkin:oman Suomen punaisia lähellä olleen vasemmistopuolueen perusta-neen kenraalikuvernööri Nekrasovin viran ja tätä kautta mm. hallituksen viimeisenkin komen- toketjun lakkauttaminen Venäjältä vallankumousyönä 7. 11. 1917 ja näin faktuaalisen itsenäi- syydentilan luominen Suomelle, kunhan Suomi vain julistautuu itsenäiseksi, mistä Stalin kävi- kin muistuttamassa puheessaan ensimmäisellä kansankomissaarin ulko-maanmatkalla Suo- men Ammattijärjestön (ei siis SDP:n,sen kokous oli viikkoa myöhemmin!) liittokokouksessa 16. 11. 1917.

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/neu...

YLE:n dississpesialistit tästä väänsivät valeuutisenkin, että Suomessa olisi vielä kuukautta myöhemmin istunut ”Venäjän kenraalikuvernööri”!

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/yle...

Jos noin olisi ollut ”Leninillä olisi ollut enemmistö” Senaatissa eli hallituksessa, jonka puheen- johtaja olisi ollut kenraalikuvernööri, ja jäseninä oli ollut yksi enemmän porvareita kuin sossa- reita, mutta puheenjohtajan ääni oli ratkaissut sosialistien, aivan samoin kuin keväällä/kesällä kuvernööri Stahovitshin ääni porvarien hyväksi, jopa päätettäessä Senaatin suostumisesta Eduskunnan ja myös itsensä hajottamiseen. Tämä kaikki olisi tietysti edellyttänyt, että Lenin olisi houkutellut sosialistit mukaan Senaatin toimintaan, mikä nyt olisi todennäköisesti onnistunut ainakin äkkivasemmistolaisimpien sosialistien avulla.

Kuitenkin ainoa sanoma ja ”tutkimustulos”, joka joillekuille eli otsikossa mainitsemilleni kelpaisi, on, että muka NIMENOMAAN Lenin olisi VÄLTTÄMÄTTÄ halunnut liittää Suomen VÄKIVALTAISESTI Neuvosto-Venäjään!

Risto Koivula

Edelleen ainakaan Al-Haidi Hautahourulalla, joka vielä viime eurovaalien aikaan haki EU-komissaariksikin,ei epäiröi sopivan tilaisuuden edelleen töräyttää omiakaan jo "virallisia- kaan" hourujaan VAIKKA KYMMENKERTAISIKSI (tämä ei nyt liity Leniniin muutoin kuin hänen persoonansa kautta):

https://www.tiede.fi/keskustelu/22652/ketju/halose...

" Halosen linjalla: TUPOsta PAPOon (ja TIPOon)...

...[author=Moderaattorit link=topic=4370.msg358284#msg358284 date=1178201944]Poistettu viesti - paitsi sanavalintojen ja HUUTAMISEN vuoksi, myös samankaltaisen viestin useaan ketjuun kopioinnin vuoksi.
-moderaattorit

No senkö täytistä se piti molemmista ketjuista poistaa, kun minä lähetin sen palstan välityksellä pääminisreille ja ulkoministerillekin!?

Onneksi tiesin kopoida linkin myös tekstiin molemmille...

Ilman huutoja se kuuluu seuraavasti:

" " Heidi Hautala parhaillaan (10.15, YLEn Tampereen radio, Ajantasa, Viron patsasjuttuihin liittyen) lallaa radiossa, että

"Stalinin tapettuja uhreja oli 47 miljoonaa..." "

Kaikkia sekoja ne suomalaiset ämmät äänestää...

"Musta kirja" tuli taas Stalinin osalta kerrottua kuudella, ja osoitetut poliittisen
väkivallan uhrit 50:llä.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/07/helsin...

Kerrattakoon vielä, että Stalinin aikana ennen sotaa 1923 - 1938 kuoli NL:ssa kaiken kaikkiaan mihin syyhyn tahansa 30 mlj. henkilöä, ja syntyi 60 mlj. Eli NL väkimäärä KASVOI 30 miljoonalla EIKÄ VÄHENTYNYT silloin kun sitä "hävikkiä" muka piti syntyä! Toisena viisitoistavuotiskautena, kun oli se rähinä, kuoli vähän enemmän, ja syntyi vähemmän.

Näistä houruista on ruvettava pistämään valtiollisen johdon toimijoita joko linnaan tai asianomaiseen hoitolaitokseen!

Ei tuota fasistirallaa järjissään oleva tavallinen kansalainenkaan kuuntele,venäläisistä puhumattakaan!

Venäläisten reaktiossa Viron tapahtumiin ei tuollaisen sokean skitson kansakuntienmurha- propagandan valossa EU:ssa ole mitään ihmeteltävää. Ja sellaiseen nuo Halosen töttöröötädit myös nimenomaisesti pyrkivat.

(Millähän ne "Vihreät feministit" lopulta oikein pääsivätkään sinne hallitukseen...)

... "

S Ander

Itse työkyvyttömänä tiedostan ja arvostan Leninin toimintaa ja idealogiaa, eipä olisi riistokapitalismia ollut ketään suitsimassa, Pohjoismaiden hyvinvointi on tulosta siitä että haluttiin vaihtoehto riistokapitalismille ja kommunismille, tosin teidän porukka on tämän hallituksen aikana hyvin onnistunut heikentämään ihmisten hyvinvointia, ainakin minun luokkani ihmisten, tosin rehellisyyden nimissä se alkoi jo 80 luvun loppupuolella kun kokoomus päästettiin hallitukseen ja on vain kiihtynyt mitä enemmän Neuvostoliiton hajoamisesta kuluu aikaa.

Nyt varmaan toteat että hallitus nostanut takuueläkettä, tosin terveysmaksujen noston vuoksi miinukselle menee. Viime hallituksen aikana en kokenut eläväni suuressa puutteessa mutta tämän porvarihallituksen aikana olen huomannut että joutuu asioista jotka ennen oli itsestäänselvyyksiä karsimaan.

Muistan kun muutama vuosi sitten tehtiin yksi toimenpide kunnallisessa hammashoidossa, maksoi reilu 30 euroa, nyt tänä vuonna sama toimenpide maksoi yli 50 euroa!

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Vesilinnanpuisto olisi paras nimi. Puistohan rakennettiin 60-luvun alussa puutarhanäyttelyä varten ja onkin sen takia poikkeksellisen rehevä monine puulajeineen. Se oli silloin vain osa laajempaa Alppipuistoa mutta asukkaat kutsuivat tätä osaa myös nimellä Kukkapuisto. Vasta vuonna 1970 se nimetttiin Leninin puistoksi herran 100-vuotispäivän kunniaksi. Itse Leninillä kuin Ukko-Pekallakaan ei ole mitään tekemistä puistoalueen kanssa. Se myös erotettiin Alppipuistosta.

Koska puisto alueena ei liity mitenkään historialliseen henkilöön niin sen nimi voidaan poikkeuksellisesti muuttaakin. Vesilinnanpuisto tekisi kunniaa läheisellä Linnanmäen alueella sijaitseville vesisäiliöille jotka ovat suojeltuja kohteita ja vanhin peräisin jo 1800-luvulta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Lenin hyvä - Stalin paha- myytti olisi syytä heittää roskatunkiolle. Lenin aloitutti silmittömän tappotyön Venäjällä. Perustutti verisen tsekan ja ohjeisti sitä vallankumouksen vastustajien eliminoinnissa. Näitä piti tappaa niin brutaalisti, että kansa satojen virstojen päässäkin kauhistuisi ja pysyisi ruodussa. Jos samalla meni syyttömiäkin, niin "hyvä" tarkoitus oikeutti sen.

Jos Lenin olisi elänyt pidempään, niin verivirrat olisivat olleet varmasti yhtä suuret kuin Stalinin aikaiset.

Että, Leninille vaan muistopuisto pääkaupunkiimme. Voiiih!!

Ai niin, Leninhän lahjoitti(!) meille itsenäisyytemme. Kyllä sellainen teko puiston ansaitsee, vaikka "annettu" lahja oli jo vahvasti hallussamme, ja Leninillä omat kierot ajatukset maamme itsenäisyyden jatkon osalle.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Leninhän "lahjoitti" Suomelle itsenäisyyden mutta unohti vetää ne kymmenet tuhannet venäläiset sotilaat pois aseineen. Voi miten huolimaton tuo hyväntekijä oli. Sattumalta ne olivat sitten vielä Suomessa kun punakapina alkoi ja mm heiltä kapinalliset saivat sekä aseistusta, sotilaallista apua sekä miehistövahvistuksia. Joitakin punaisten yksikköjä johtivat venäläisten ykksikköjen upseerit.

Risto Koivula

Sekä Väliaikainen hallitus että neuvostohallitus vetivät Suomeen jääneitä venäläisiä joukkoja, joista vain laivaston sotilaat, joiden kotisatama oli Suomessa, olivat Venäjän armeijan sotilaita, pois 20000 hengen kuukausivauhtia. Heitä oli enimmillään kesääl 1917 ollut noin 120000.

Venäjän armeija ei tapellut Suomen sisällissodassa.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/07/neuvos...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #50

Venäjän armeijalla oli merkittävä osuus vuoden 1918 sodassa.

"Venäjän arkistot ovat osoittaneet, ettei ole mitään syytä väheksyä venäläisten osuutta tähän sotaan. Kyse ei ollut vain vapaaehtoisina suomalaiseen punakaartiin liittyneistä neuvonantajista. Mukana oli sekä Suomessa ollutta vanhaa armeijaa että uutta puna-armeijaa ja venäläistä punakaartia. Mikä merkittävintä tämä venäläinen punakaarti ja myös vakinaisen armeijan osastoja lähetettiin Suomeen Pietarista, ja nimen omaan neuvostohallituksen käskystä."

Ohto Manninen, Historiallisen Aikakauskirjan numerossa 2/1993

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #56

Manninen valehtelee. Mitään Neuvosto-Venäjän armeijan joukkoja ei lähetetty Suomeen Piertarista tai mistään muualtakaan. Jotkut laivaston laivat kävivät jäätilanteen takia Helsingissä kääntämässä matkalla Tallinnasta Pietariin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4meren_laivas...

Lenin katkaisi komentolinjan Venäjältä lakkauttamalla vallankumousyönä kenraaliku-vernööri Nekrasovin viran, vaikka hän oli perustanut vasemmistolaisen puolueen erottuaan Perustuslaillista ja jäätyään haalitukseen kesällä 1917, ja vaikka tämä ääni olisi ratkaissut Senaatissa, jos sodialidemokraatit olisivat palanneet sen toimintaan. Tällaisia tietoja myös hikisesti väärenneetään muuksi meedioiden kuten YLEn toimesta:

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/yle...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ihan hyvä juttu ettei muutettu, historiaa ei tarvitse kaunistella, eikä jo annettuja nimiä muuttaa! Tämä puisto on Lenininpuisto ja sillä siisti, se kertoo historiasta jotain. Älkää nyt lähtekä samalle linjalle kun Usassa jossa jo tuhotaan patsaita ja tapellaan vuosia sitten tapahtuneista asioista.. Emme tarvitse sitä täällä Suomessa!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eli myös Hitlerinpuisto- nimitystä voisi jossain tapauksessa myös käyttää, kun Saksa oli Suomen aseveli?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niin että historiasta osa pyyhitään pois, niin ollaan sitten tyytyväisiä, vai?

Käsittääkseni tällaisia tempauksia tehdään mm. Kiinassa ja Pohjois-Koreassa.

Sitäkö herra Sininen haluaa Suomeenkin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehdotushan olisi päinvastoin korostanut Leninin profiilia sellaisena kuin hän historian valossa on ollut. Eihän se mitenkään ole poispyyhkimistä, vaan päinvastoin, esille tuomista!

Juha Hämäläinen

Olen samaa mieltä itseni kanssa siitä, että historian suurmiehiä tulee tutkia uudestaan nykyisten käsitysten mukaan. Heistä on merkittävä joukko erityypin kriminaaleja kuten joukkomurhaajia, kiduttajia ja sotarikollisia.

Heitä tulee kutsua näillä nimikkeillä nykyajan historian opetuksessa eikä vetäytyä pehmentävän historiallisen kontekstin taakse. Se on väärä tapa nähdä asiat kuten ne olivat.

Risto Koivula

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/win...

" Winston Churchill suunnitteli 1919 Intian kapinallisten alueiden ja pohjois-Venäjän myrkkykaasuttamista…

https://www.theguardian.com/world/shortcuts/2013/s...

Winston Churchill’s shocking use of chemical weapons

The use of chemical weapons in Syria has outraged the world. But it is easy to forget that Britain has used them – and that Winston Churchill was a powerful advocate for them.

Giles Milton

Sun 1 Sep 2013 19.30 BST First published on Sun 1 Sep 2013 19.30 BST

Secrecy was paramount. Britain’s imperial general staff knew there would be outrage if it became known that the government was inten- ding to use its secret stockpile of chemical weapons. But Winston Churchill, then secretary of state for war, brushed aside their concerns. As a long-term advocate of chemical warfare, he was determined to use them against the Russian Bolsheviks. In the summer of 1919, 94 years before the devastating strike in Syria, Churchill planned and executed a sustained chemical attack on northern Russia.

The British were no strangers to the use of chemical weapons.During the third battle of Gaza in 1917, General Edmund Allenby had fired 10,000 cans of asphyxiating gas at enemy positions, to limited effect. But in the final months of the first world war, scientists at the governmental laboratories at Porton in Wiltshire developed a far more devastating weapon: the top secret ”M Device”, an exploding shell containing a highly toxic gas called diphenylaminechloroarsine. The man in charge of developing it, Major General Charles Foulkes, called it ”the most effective chemical weapon ever devised”.

Trials at Porton suggested that it was indeed a terrible new weapon. Uncontrollable vomiting, coughing up blood and instant, crippling fatigue were the most common reactions. The overall head of chemical warfare production, Sir Keith Price, was convinced its use would lead to the rapid collapse of the Bolshevik regime. ”If you got home only once with the gas you would find no more Bolshies this side of Vologda. ”The cabinet was hostile to the use of such weapons, much to Churchill’s irritation. He also wanted to use M Devices against the rebellious tribes of northern India. ”I am strongly in favour of using poisoned gas against uncivilised tribes,” he de- clared in one secret memorandum. He criticised his colleagues for their ”squeamishness”, de- claring that ”the objections of the India Office to the use of gas against natives are unreason- able. Gas is a more merciful weapon than [the] high explosive shell, and compels an enemy to accept a decision with less loss of life than any other agency of war.”

He ended his memo on a note of ill-placed black humour: ”Why is it not fair for a British artilleryman to fire a shell which makes the said native sneeze?” he asked. ”It is really too silly.”

A staggering 50,000 M Devices were shipped to Russia: British aerial attacks using them began on 27 August 1919, targeting the village of Emtsa, 120 miles south of Archangel. Bolshevik soldiers were seen fleeing in panic as the green chemical gas drifted towards them. Those caught in the cloud vomited blood, then collapsed unconscious.

The attacks continued throughout September on many Bolshevik-held villages: Chunova, Vikhtova, Pocha, Chorga, Tavoigor and Zapolki. But the weapons proved less effective than Churchill had hoped, partly because of the damp autumn weather. By September, the attacks were halted then stopped. Two weeks later the remaining weapons were dumped in the White Sea. They remain on the seabed to this day in 40 fathoms of water. ”

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Roskapuhetta. 1919 Churchill oli vastuussa sotatarvikkeiden tuotannosta Minitry of Munitions eikä missään armeijan operatiivisessa johdossa mukana. Sitä ennen hän oli ollut amiraliteetin johdossa ja vastuussa merivoimoista.

Risto Koivula

Ei se Churchillin perskohtainen suora virkavastuu ole tuossa olennaisinta. Hän oli enti- nen "meriministeri" eli siirtomaasotaministeri,josta hän oli eronnut Gallipolin operaation "epäonnistuttua" (vaikka se näkyvä puoli ei siinä ollut tärkeintä: se nosti Turkin johtoon Kemal Atatürkin, joka ei tästä unohtanut myöhemmin "kiittää" arvokkain palveluk-sin Brittiläiselle imperiumille. (Varsinaisen vallankaappauksen tämä teki myöhemmin.) Mutta Churchill tiesi hankkeesta ja ilmeisimmin tuki sitä, tiesi tarkoin, mistä oli kysymys. Minä en brittien sisäidten pyykinpesulähteiden luotettavuutta osaa arvioida. Englannissa ei saa kapakassa eikä hölynpölylehdessä puhua "alle 30 miljoonasta Hitlerin uhrista"...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/05/daily-...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Usein unohdetaan millaisia hallitsijoita olivat Leninin edeltäjät Tsaarit, tsaarien aikana miljoonat venäläiset kuolivat nälkään, samaan aikaan kun Tsaarit elivät ylellistä elämää ja tämä ristiriita mahdollisti vallankumouksen Venäjällä. Venäjän historia on väkivallan historiaa ja sen siellä oppi myös Mannerheim. Isäni kaltaiset sodan käyneet rivimiehet eivät Mannerheimia kovin korkealle arvostanut, "perheensä jättänyt paskahousu" totesi edesmennyt sotaveteraani isäni Mannerheimista

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 19/AG: ”..Usein unohdetaan millaisia hallitsijoita olivat Leninin edeltäjät Tsaarit..”
Liekö se ollut syy, miksi käskyllään Lenin murhautti tsaarin ja kaikki tämän perheenjäsenet, joista viimemainitut varmaankaan suuria pahantekijöitä olleet.

Risto Koivula

Käskyä ei antanut Lenin vaan presidentti Jakov Sverdlov. Vaihtoehto olisi ollut luovuttaa heidät Koltshakille, joka oli juuri valtaamassa paikan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minulle Lenininpuiston nimi on muistutus siitä suomettuneisuudesta ja rähmälläänolosta jota Suomessa harjoitettiin vuosikymmeniä suuren ja agressiivisen diktatuurin varjossa.

En keksi yhtään syytä, miksi tuo osa historiastamme tuli piilottaa. Paljon parempi että se on esillä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehdotuksen mukaanhan Leninin nimi olisi säiyyt osana puiston nimeä.

Toisaalta nuorempi tyttäreni opiskelee parhaillaan Berliinissä ja hänen asuntonsa osoite on Karl Marx Strasse. Ei ole sielläkään katsottu tarpeelliseksi historiaa muuttaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Alkuperäinen ehdotus oli nimetä uudelleen "Ukko-Pekan puistoksi".

Saksalaiset ovat tehneet tiliä menneisyytensä kanssa mutta olen varma ettei sieltä löydy Hitler-puistoa. Pitäisi ehkä löytyä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Saksalaista hattuilua venäläisille, Karlin oppi syöksi yhden Euroopan mahtivaltion turmiolliaselle tielle puhdistuksineen ja lopulta sinetin löi gruusialainen mahtimyyrä Stalin. Onneksi Suomi ei saanut saksalaista kunigasta, mihinkön kuseen hän olisi Suomen johdattanut? Veikkaan sodanjälkeiseen miehitykseen ja kommunismin voittoon sodan jälkeisinä vaaranvuosina.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Itäisissä diktatuureissa patsaita kaadellaan, kaupunkeja nimetään uudelleen (*) ja historiallisia henkilöitä joko mitätöidään tai rehabilitoidaan. Suomi ei ole itäinen diktatuuri, vaan menneisyydestään tietoinen demokratia.

Lenininpuiston sijainti on sitä paitsi erinomainen. Jos vallankumousjohtajan henki alkaa tympiä, voi harpata Tivolikujan toiselle puolelle ja ilakoida murheensa pois - Linnanmäellä.

(*) Katsellaanpa muutama vuosi, niin Krimin Sevastopol saa nimekseen Putinopol.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Lenininpuiston nimi kertoo siitä, että 70-luvulla Helsingin kuntapäättäjät halusivat nimetä puiston Leninin mukaan. Jokainen nykyihminen voi tehdä omat johtopäätöksensä siitä mitä tämä kertoo 70-luvusta.

En haluaisi hävittää historiallisia kerrostumia. On meillä Senaatintorillakin Aleksanteri II:n patsas, eikä hänkään mikään demokraattinen hallitsija ollut...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aleksanteri II oli kuitenkin hyvä hallitsija Suomelle. Se ei liene johtunut hänen empaattisuudestaan, vaan jostain muusta valinnasta. Puolassa häntä pidetään hirmuhallitsijana.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Eipä se leninkään juuri Suomelle erityisen paha ollut, vaikka muualla verta satoi käsiin runsaasti. Minusta tämä nimenmuutos on aivan turhaa kun tämä nimi on jo vakiintunut.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #28

Ei sen pahempi kuin vain yritti tehdä maastamme väkivalloin bolsevistista valtiota...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"On meillä Senaatintorillakin Aleksanteri II:n patsas..."

- vaikka Mauno Koiviston viimeistä matkaa Ylellä selostanut Marjukka Havumäki sanoikin hautaussaaton sivuuttavan "Aleksanteri Suuren patsaan". Sisältyikö lipsahdukseen annos freudilaista palvontaa suomalaisille suopeaa keisaria kohtaan? Aika suuri Aleksanterihan se oli tämä kakkonenkin, vai?

Risto Koivula

Leniniä ei pidä tarkastella vain polittikkona vaan myös filosofina.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/lenini...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Maailma on täynnä hirmuhallitsijoiden , erehtyjien ja muiden hörhöjen patsaita. Jos historiaa ryhdytään oiken tarkasti tutkimaan niin muutaman suomalaisenkin patsaat saadaan kaataa ja kadut nimetä uudelleen.

Nimiä ja patsaita ne vain ovat. Onhan maailmassa yhä Läni-Intiakin, jolla ei ole mitään tekemistä Intian kanssa. Olipahan vain Kolumbuksen erehdys.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Englannin kielen sana "Indian" tarkoittaa yhtä lailla Amerikan intiaania kuin intialaistakin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kun Kolumbus muka Amerikan löysi niin eipä ollut hän koskaan kuullut intiaaneista. Luuli tulleensa Intiaan. Siitä sekaannus ja virhe.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #32

Kolumbuksella taisi olla kompassikin sekaisin koska kaiken järjen mukaan hänen olisi länteen seilatessaan pitänyt ensin törmätä itä-Intiaan.

Mutta onhan meilläkin Itämeri, jotain jota persut yrittivät kovasti taannoin korjata.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #34

Hän ilmeisesti ajatteli, että maapallo on paljon pienempi halkaisijaltaan ja Intia paljon suurempi osuus siitä. Silloin Intiaa olisi löytynyt "lännestä" Euroopan läheltä ja idästä sieltä missä sitä oli jo nähty aiemminkin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #35

Joka tapauksessa hän olisi tullut Intian itärannikolle.
Mutta olet varmaan oikeassa, se on asennekysymys jos Intian itärannikko olisi länttä kun kerran Euroopasta sinne pääsee lännestä.

Vastaavasti voisimme sanoa että Tukholma sijaitsee länsi-Ruotsissa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #34

Tokkopa Kolumbus Länsi-Intiasta puhuikaan.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Kommenttiin 31: Minä olen oppinut että Amerikan intiaani on englanniksi "Red Indian".

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Vapaussodan aikana Helsinki oli punainen ja on sitä edelleen. Tätä historiallista taustaa vasten on luonnollista että Lenininpuisto sijaitsee Helsingissä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jos sinikot haluavat siivota Helsingin nimistöä n.s. isänmaallisessa hengessä niin kai heidän tulisi noilla Alppilan seuduilla ensin puuttua Sturenkatuun sillä sehän on nimetty varsinaisen "Suomensyöjän" mukaan. Ja jatkaa sen jälkeen monen persuli-sinikon inhoaman ruotsittajan kimppuun.

Niin, ja taitaapa koko Helsinki-nimi olla valloittajien antama, Helsingen maakunnan mukaan --- siis vaihtoon kai sitten ja tilalle joku "Vantaantausta" kun Vanajantakamaa eli Vantaa on jo varattu.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Helsingin valtuustoon on kuulema tulossa aloite Länsiväylän nimen muuttamisesta "Freudenthalintieksi".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Helsinki -nimeä ei 1640-luvun määrysten mukaan saanut käyttää Vironniemenkaupungista, joksi alkuperäisen Vantaanjoen Helsingin ulkopuolella tuulisella niemellä sijainnutta asutusta kutsuttiin. Määräys kumottiin jonkin aikaa sen jälkeen, kun kaupunki virallisesti "siirrettiin" Vironniemelle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vironniemikin muistuttaa ikävästi tallinnalaisen Pirittan luostarin nautinnasta. Ryöstivät isänmaallisten salakkasaaliit - vaihtoon!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset