Toni Ahva Valinta vahva

Helsinkiin kansanäänestys Malmin lentokentästä

Malmin lentokenttä on ainutlaatuinen. Sen lakkauttamispyrkimykset ovat lyhytnäköistä ja peruuttamatonta politiikkaa, jota me enemmistö helsinkiläisistä emme voi tukea.

Ilmailun merkitys kasvaa jatkuvasti Euroopassa, joten monipuolisten lentomahdollisuuksien turvaaminen on perusteltua. Malmin lentokenttä on yksi merkittävä tekijä ilmailuelinkeinon kehittämiseksi ja koulutustoiminnan mahdollistamiseksi pääkaupunkiseudulla. Ei pidä myöskään unohtaa, että pääkaupunkiseudulla on tärkeää olla varalentokenttä kriisiajan huoltovarmuuden turvaamiseksi.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta katsoi aiemmin tällä viikolla yksimielisessä mietinnössään, ettei se voi puuttua kunnalliseen päätöksentekoon. Lex Malmiin kerätty huima nimien määrä on kuitenkin painava peruste kaupungille harkita kantansa kenttään uudelleen.

Helsingin kaupungin tulisi järjestää kansanäänestys, jossa helsinkiläiset saavat ottaa kantaa Malmin lentokentän jatkoon. Sinisten valtuustoryhmä jättikin eilisessä valtuuston kokouksessa asiasta valtuustoaloitteen. Aloite sai tarvittavan määrän allekirjoituksia peräti seitsemästä eri valtuustoryhmästä! Aloitteessa vaaditaan, että kansanäänestys tulisi järjestää viimeistään maakuntavaalien yhteydessä.

Malmin kentän kohtaloa on pohdittu jo pitkään, mutta missään vaiheessa ei ole haluttu kuunnella kaupunkilaisten ääntä. Esimerkiksi TNS Gallupin vuonna 2017 tekemässä tutkimuksessa lentokentän haluaisi säilyttää selvästi yli puolet helsinkiläisistä. Pitkään jatkunut epävarmuus kentän tulevaisuudesta on hyvä päättää kansanäänestyksellä.

Olen aiemmin kirjoittanut blogin perusteluista Malmin lentokentän säilyttämisen perusteluista: http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221265-12-perustelua-lex-malmin...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Helsingin kaupungin tulisi järjestää kansanäänestys, jossa helsinkiläiset saavat ottaa kantaa Malmin lentokentän jatkoon."

Tässä oli vuosi sitten yhdet kuntavaalit. Ja helsinkiläiset äänestivät sellaiset puolueet valtaan, jotka kannattavat Malmin kentän alasajoa, eli kokoomusta ja vihreitä, tietäen tästä asiasta. Se siitä kansanäänestyksestä.

Eli uskokaa nyt huviksenne kaikki spekulantit, Malmin lentokentän viimeiset pari vuotta ovat käsillä!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Niemiseltä lienee jäänyt ymmärtämättä kunnallisen kansanäänestyksen idea:
"Kunnanvaltuuston päätös on noudattanut kansanäänestyksen tulosta kaikkiaan noin kahdeksassa kymmenestä tapauksesta."
https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalvelut/de...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kalevi ei ole vieläkään valmis myöntämään olleensa väärässä: Malmin lentokentällä ei ole tulevaisuutta ja asia oli selvä jo pari vuotta sitten. Kaikki kortit on katsottu jo moneen kertaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #6

Nieminen puolestaan korostaa samaistumistaan henkiseen perämetsäläisyyteen "oppineisuudestaan" huolimatta.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Malmin kenttä on sijainniltaan huono ajatellen lentoliikenteen tulevaisuutta. Se on yksinkertaisesti liian lähellä Helsinki Vantaan lentokenttää.

Mikäli tavaran kuljettaminen kasvaa ennakoidulla tavalla, olisi nyt syytä suunnata katse Pyhtäälle rakennettuun uuteen kenttään. Se olisi parempi myös kriisinaikaisena kenttänä kuin Malmi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ei läheisyys ole ongelma, kun se ei ole ongelma Euroopassakaan ja siellä isot ja pienet kentät ovat lähempänä kuin meillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset