Toni Ahva Valinta vahva

Nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa Helsinkiin

Muuttoliike aiheuttaa haasteita Helsingin talouteen: Helsinkiin muuttavien ihmisten tulot ovat keskimäärin selvästi pienemmät kuin Helsingistä pois muuttavien. Pitkällä aikavälillä tämä vähentää verokertymää ja aiheuttaa leikkauspaineita peruspalveluihin.

Vaikka turvapaikanhakijamäärät ovat valtakunnan tasolla vähentyneet selvästi syksystä 2015 ja myönteisen turvapaikkapäätöksen saa hakijoista enää vain harva, turvapaikan saaneiden integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan aiheuttaa lähes kaikissa Suomen kunnissa suuria haasteita.

Maahanmuutto on erityisen suuri kysymys Helsingissä, sillä myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneista tutkitusti suurin osa tulee pääkaupunkiseudulle. Syynä tähän on yksinkertaisesti se, että pääkaupunkiseudulla on jo valmiiksi isoja maahanmuuttajayhteisöjä.

Muuttoliikkeen hallitsemiseksi tarvitaan useita toimenpiteitä, joilla pyritään hillitsemään sosiaalisia ongelmia sekä taloudelle ja turvallisuudelle haitallisen maahanmuuton määrää. Seuraavaksi esittelen muutamia keinoja.

Lähiöiden turvallisuus etusijalle

Helsingin lähiöiden kehitys on huolestuttavaa. Seksuaali- ja väkivaltarikosten määrä on ollut viime vuosina kasvussa, ja maahanmuuttajataustaisten tekijöiden osuus on kyseisissä rikoksissa huomattava. Tästä johtuen etenkin nuorten naisten turvallisuudentunne on heikentynyt.

Etenkin Itä-Helsingin lähiöihin suuntautuu voimakas sosiaaliturvan varassa elävien maahanmuuttajien muuttoliike. Tämä on johtanut siihen, että sosioekonomisesti paremmassa asemassa oleva suomenkielinen väestö pakenee kalliimmille asuinalueille, mikä vielä entisestään lisää huono-osaisuuden kasaantumista tiettyihin kaupunginosiin.

Ruotsin lähiöissä levottomuudet ovat menneet jo niin pitkälle, että moniin lähiöihin eivät viranomaiset voi mennä vierailemaan ilman poliisisaattuetta. Tällaiset lähiöt toimivat pesäkkeinä radikalisoitumiselle, ja tällainen kehitys on Helsingissä ehdottomasti estettävä.

Jokaisella tulee olla oikeus turvalliseen asuinympäristöön riippumatta vuorokaudenajasta tai kaupunginosasta. Siksi poliisin valvontaa ja läsnäoloa tulee lisätä huomattavasti Helsingin lähiöissä.

Maahanmuuton hillintää asuntopolitiikalla

Helsingissä on asuntopula. Puutetta on etenkin opiskelija-asunnoista sekä pienistä yksiöistä ja kaksioista. Asuntojen vähäisyydestä johtuen asuntojen hinnat ovat karanneet käsistä, ja monilla helsinkiläisillä suurin osa tuloista menee asumismenojen kattamiseen. Maahanmuutto pahentaa tilannetta entisestään.

Helsingin tulee varata jatkossa kaupungin vuokra-asunnot ensisijaisesti henkilöille, joilla on opiskelu- tai työpaikka Helsingissä. Lisäksi tulee suosia henkilöitä, jotka ovat asuneet Helsingissä pitkään. Lähtökohtaisesti oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien tulee siis ensin työllistyä tai hankkia opiskelupaikka, jotta heillä olisi mahdollisuus saada kaupungin vuokra-asunto Helsingistä.

Ei laittomasti maassa oleskelevien terveyspalveluille

Laittomasti maassa oleskelevat ovat yleensä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita tai muuten saapuneet maahan ilman laillisia matkustusasiakirjoja. He muodostavat turvallisuusuhan, koska heitä ei ole kirjattu mihinkään eikä heidän oleskelunsa maassa ole viranomaisten tiedossa. Heillä ei ole mahdollisuutta työntekoon, joten monet heistä rahoittavat toimintaansa rikollisuudella.

Laittomasti maassa olevien poistamiseksi maasta poliisin ulkomaalaisvalvontaa on tehostettava. Lisäksi viranomaisille ja vastaanottokeskuksien työntekijöille on annettava raportointivelvollisuus poliisille, mikäli he havaitsevat ilman laillisia edellytyksiä maassa oleskelevan.

Helsinki tarjoaa tällä hetkellä laittomasti maassa oleville kiireettömiä terveyspalveluja. Siihen ei ole mitään lainsäädännöllistä velvoitetta, eivätkä useimmat kunnat niin tee. Tämä lisää entisestään Helsingin vetovoimaa laittomasti maassa olevien parissa. Siksi Helsingin tulee luopua kiireettömien terveyspalvelujen tarjoamisesta laittomasti maassa oleville ja keskittyä kaupunkilaisten peruspalveluiden parantamiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Mitä nuivempaa, sen tuimempaa..

Kannattaisiko liittyä Paavon porukoihin...?

http://seppohonkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2344...

Juuso Hämäläinen

Muuten kannatan tiukkaa linjaa, mutta ihmisten terveyden kanssa ei leikitä oli täällä luvitta tai nimettä. Heitteille ei saa jättää.

Käyttäjän ToniAhva kuva
Toni Ahva

Kiireellinen terveydenhuolto on itse asiassa laissa, mutta kyse Helsingin osalta on nimenomaan siitä, että laittomasti maassa oleville tarjotaan kiireettömiä terveyspalveluita.

Juuso Hämäläinen

Pitää tarjota hoitoa luokittelusta riippumatta, kun kerran on tänne laskettu. Jollei tämä käy niin valvotut rajat takaisin. Heitteille ei jätetä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #5

Lääketieteelliset hätätapaukset hoidetaan Suomen terveydenhuollossa aina riippumatta maahantulon taustoista, eli heitteille ei todellakaan jätetä. Hoitoa annetaan tarpeen vaatiessa lääketieteellisin perustein vaikka yliopistosairaalan tasolla (mikä on kaikkea muuta kuin itsestään selvää suurimmassa osassa maailmaa).

Valtaosa terveydenhuollosta koskee kuitenkin aivan muita kuin henkeä uhkaavia asioita, ja olisi täysin kohtuutonta alkaa maksattaa kaikkea sitä suomalaisilla veronmaksajilla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tällaista lukiessa hävettää olla suomalainen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Niinkö? Siinä tapauksessa voinet ryhtyä omalla kustannuksellasi rahoittamaan kaikkien niiden elämää, jotka eivät kuulu Suomen asumisperäisen sosiaaliturvan piiriin. Ylärajaa varojen siirrolle ei ole.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minun vähät rahani eivät kiinnosta ketään. Tämän nuoren miehen ulostulo tulee vain pari päivää sen jälkeen, kun persujen puheenjohtaja Timo Soini korosti MTV:n vaalitentissä, että suomalaisilla ja oleskeluluvan saaneilla ulkomaalaisilla on oltava samat oikeudet. Ehdottaessaan syrjintää Helsingin ulkomaalaisia kohtaan Ahva on häpeäksi jopa omalle populistiselle puolueelleen.

Vai onko tämä sitten persupuolueen linja Soinin jälkeen? Olin katsovinani, että nuori herra toimii puheenjohtajaehdokas Sampo Terhon avustajana.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #9

No, no! Turhaa vaatimattomuutta vain: ainahan raha kelpaa pohjattomaan kaivoon, niin pienempinä kuin isompinakin summina. Mutta SDP:n politiikan mukaan se pitäisi vain sitten ottaa muiden puolueiden kannattajilta, ja mielipidettä kysymättä?

Mikä blogissa on syrjintää? Lähiöiden turvallisuus ja poliisin läsnäoloko? Vai se, että vähintään vuosikausiksi työttömät tai opiskelukyvyttömät kielitaidottomat ja ammattitaidottomat eivät kilpailisi niukoista pienistä asunnoista opiskelevien ja työssä käyvien kanssa (koska kaikkien sosiaalituesta riippuvaisten on pakkauduttava nimen omaan juuri Helsinkiin)? Vai laittomasti maassa oleskelevilleko pitäisi tarjota samat edut kuin laillisesti oleskeleville?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #11

Tuolla ylempänä kommentissaan Ahva jättää auki jopa sen, kannattaako hän kiireellistä terveydenhoitoa ihmiselle, joka on sen tarpeessa. Järkyttävää.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #13

Blogin viimeinen kappale koskee kiireettömiä terveyspalveluja. Voitko järkytykseltäsi siteerata, miten Toni Ahva jättää auki jopa sen, kannattaako hän kiireellistä terveydenhoitoa ihmiselle, joka on sen tarpeessa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Totta. Lisäksi tällaista lukiessa tulee yhä vakuuttuneemmaksi siitä ettei itsellä ja perheellä ole enää tulevaisuutta Suomessa. Milloinkahan lentokentät ja satamat Suomessa suljetaan?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ilmeisesti perustuslakimme ei salli, että kaupungin asunnot voitaisiin antaa ensisijaisesti Helsingissä asuneille. Jos kaupunki lisää vuokra-asuntojen rakentamista, niin kuin Vasemmistoliitto on esittänyt, menisivät uudet kaupungin vuokra-asunnot ilmeisesti pakolaisille.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Ei kiitoksia, toivoo itähelsinkiläinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset