Toni Ahva Valinta vahva

Kesäajassa ei ole mitään järkeä

Suomessa on jälleen siirrytty kesäaikaan. Kesäaika on osuva esimerkki toimimattomasta, liiallisesta sääntelystä, jolle ei löydy järkiperusteita.

Paitsi että yksilöille aiheutuu vaivaa kellojen siirtämisestä, taustalla on merkittäviä taloudellisia ja terveydellisiä haittoja. Kellojen siirtäminen sekoittaa kahdesti vuodessa yön yli kulkevaa liikennettä – ja muitakin vuorotyötä tekeviä aloja. Kesäajasta on tutkitusti haittaa osalle kansalaisista vuorokausirytmin häiriintymisen myötä (mm. uniongelmien ja sydänsairauksien lisääntyminen).

Kesäaikaa perustellaan usein energiansäästöllä. Tämä argumentti ei toimi, koska tutkitusti näin pohjoisessa kesäaika ei ole vähentänyt energiankulutusta. Mitään muitakaan toimivia perusteluja kesäajalle ei ole.

Kuten yleensä kaikki tarpeeton sääntely, kesäaikakin perustuu EU:n lainsäädäntöön. Euroopan parlamentissa asiaan on pyritty vaikuttamaan, mutta muutoksia tuskin on tulossa lähiaikoina. Taas yksi hyvä syy erota EU:sta.

Kuten PS-Nuoret on esittänyt, kesäajasta tulisi luopua. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Mitä haittaa siitä on? Kun käyn Haaparannassa, en koe suurta aikaerosairautta.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Kesäajassa ainakin Suomessa on paljon hyvää: suomalainen ihminen pääsee nauttimaan kesäaamuista aikaisemmin (kuin normaaliajassa), ja iltaakin vielä riittää vaikka kuinka. Kesäajassa en näe mitään vaivaa enkä byrokratiaa; ihminen vain sijoittuu aikaan hieman eri tavoin. Kesäajan käyttö ilmentää myös luonnonvoimien hallitseman ihmisen luovuutta ja isenäisyyttä, byrokratian ja pakon vastaisuutta.

Mielensäpahoittajille, joita taitaa olla suuri osa suomalaisista, kesäaika ei tietenkään sovi.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Eikö niistä kesäaamuista voisi nauttia ilman kellojen siirtelyäkin?
Minä ainakin opin ja totuin jo lapsena että, kun halusin nähdä auringon nousun heräsin aikaisemmin. Simppeliä, vai mitä?
Ihmeellinen logiikka puolustella älyttömyyttä!

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Kyllähän kesäaika on ihan silkkaa (EU-)kansalaisten nöyryyttämistä vallanpitäjien taholta eli tehän toimitte juuri niin kuin me vallasväki pilliin puhalletaan. Pakkoruotsi kuuluu samaan sarjaan. Minua asia ei juurikaan häiritse muuten kuin linja-autojen aikataulujen osalta ja kesäkuusta lähtien ei niidenkään osalta, koska linja-autoja ei tuolloin koululukukauden ulkopuolella yksinkertaisesti kulje 6-tiellä Kouvola Taavetti välillä, näillä näkymin ei edes pikavuoroja. Kiitos nyt jo YT-neuvotteluja käyvän halpayhtiön Onni-bussin ja kaksoiskansalaisen Libera-Bernerin.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Jos haluat nauttia kesäajasta niin herää todellakin aikaisemmin. Meidän muiden ei tarvitse kärsiä unen siirtelystä koska sille ei ole perusteita enään nykyaikana.

Täällä, allekirjoittakaa aloite:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2188

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset