Toni Ahva Valinta vahva

Suurmoskeija on turvallisuusuhka

Viime päivinä kokoomuksen pormestariehdokas Jan Vapaavuori on ottanut kantaa suurmoskeijahanketta vastaan. Hän on esimerkiksi todennut osuvasti, että ”uskonnonvapaus ei tarkoita oikeutta rakentaa mitä tahansa minne tahansa”.

Suurmoskeijan rahoitus on kertakaikkisen hämärää touhua. Kukaan hankkeessa mukana olevista ei suostu vastaamaan, mistä rahoitus tarkalleen ottaen tulee. Vastaukseksi on lähinnä annettu Bahrain, joka koordinoi ja kerää rahoitusta ”erilaisista lähteistä”. Ei tarvitse olla kansainvälisen politiikan asiantuntija tietääkseen, että Bahrainin ihmisoikeustilanne ei ole kovinkaan hyvä.

Paradoksaalisesti suurmoskeijahankkeen aktiivisimmat vastustajat ovat monet muslimit itse. He ovat nostaneet esille aiheellisen huolen vain yhdelle aatesuunnalle tarkoitetun suurmoskeijan rakentamisesta sekä sen rahoituksesta.

Mistään pienestä hankkeesta ei ole kyse: suurmoskeijan on tarkoitus olla yli kaksi kertaa Tuomiokirkkoa suurempi. Lisäksi sen yhteyteen on kaavailtu islamilaista kulttuuri- ja monitoimikeskusta. Se olisi selvästi suurempi kuin esimerkiksi Myllypuron liikuntamylly, jossa voi harrastaa lähes kaikkia tunnetuimpia urheilulajeja.

Suurmoskeija antaisi taas yhden ympäristön kääntyä sisäänpäin ja eriytyä valtaväestöstä, mikä ei missään määrin ole yksilöiden tai yhteiskunnan näkökulmasta hyvä asia. Omien liikuntatilojen rakentaminen on segregaatiota pahimmillaan.

Vielä Vapaavuoresta. Täytyy toki muistaa, että Kokoomuksen kanta ei ole näinkään yksiselitteinen suurmoskeijaa vastaan, vaan puolueessa on paljon suurmoskeijan kannattajia. Maahanmuuttokriittiselle kokoomuksen äänestäminen on täysin mahdotonta. Esimerkiksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vaaleissa suurimman äänimäärän saanut kokoomuslainen kuntavaaliehdokas Tarik Ahsanullah on vastannut suurmoskeijakysymykseen vaalikoneessa ”täysin samaa mieltä”. Ääni kokoomukselle voi siis olla ääni suurmoskeijalle.

Hanke tuntuu niin järjettömältä, että sitä voi kannattaa vain sinisilmäinen vihreä tai seniili sosiaalidemokraatti.

Heitän haasteen suurmoskeijahankkeelle. Ensinnäkin, julkistakaa suurmoskeijan kaikki rahoituslähteet, jokaista senttiä myöten. Toiseksi, todistakaa, etteivät rahoittajatahot vaikuta moskeijassa opetettavaan sisältöön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Jaakko Häkkinen

Moskeijoiden opetukset pitäisi muutenkin saada valtion valvontaan, ettei wahhabistinen/salafistinen radikaali "terrorismi-islam" saisi Suomessa jalansijaa. Se on mm. Saudi-suvun suosima suuntaus, ja rahoittajalla on tietenkin toiveita opetuksesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset