Make Finland Safe Again!

Poliisin julkaisemat tilastot vuoden 2016 rikoksista ovat todella karua luettavaa.

Ensinnäkin, ulkomaalaisten tekemien pahoinpitely-, seksuaali- ja huumausainerikosten määrä on kasvussa. Vain yhden vuoden aikana, vuodesta 2015 vuoteen 2016, muutos on ollut huomattava: ulkomaalaisten tekemien pahoinpitelyrikosten määrä on kasvanut 10 prosentilla, huumausainerikosten määrä 22 prosentilla ja raiskausrikosten määrä 42 prosentilla.

Kaikkein huomattavin muutos on seksuaalisissa ahdistelutapauksissa, joissa ulkomaalaisten epäiltyjen määrä on kasvanut vuodessa peräti 153 prosentilla – siis yli kaksinkertaistunut.

Toisekseen, ulkomaalaisten osuus rikoksista epäillyistä on ylipäätään huomattava verrattuna kantaväestöön. Suomessa epäillyistä raiskauksista 35 prosenttia ja seksuaalisista ahdisteluista 47 prosenttia on ulkomaalaisen tekemiä. Prosenttiosuus on ollut viime vuosina selvässä kasvussa, mikä havaitaan, kun tarkastellaan ulkomaalaisten epäiltyjen prosentuaalista osuutta esimerkiksi raiskausrikoksissa: vuonna 2014 se oli 23,8%, vuonna 2015 27,6% ja vuonna 2016 34,5%. Kun otetaan huomioon, että ulkomaiden kansalaisia on Suomessa noin 6 prosenttia väestöstä, ulkomaalaisten yliedustus rikostilastoissa on järkyttävän suuri.

 

Viimeistään nämä tilastot osoittavat, että turvattomuuden lisääntyminen on kiistaton tosiasia, joka linkittyy vahvasti maahanmuuttoon. Lisääntynyt maahanmuutto ja turvapaikanhakijakriisi ovat johtaneet etenkin seksuaalirikosten määrän kasvamiseen.

Maahanmuutolla ja turvallisuudella on selkeä syy-seuraussuhde. On toki paikallaan puhua nimenomaan humanitaarisesta maahanmuutosta sellaisista lähtömaista, joissa rikoslaki ja käsitykset naisten asemasta ovat täysin erilaiset. Nämä käsitykset eivät valitettavasti muutu Suomen rajaa ylittäessä, vaan näkyvät myöhemmin oman maamme rikostilastoissa.

Maahanmuuton lieveilmiöt ovat vältettävissä järkevällä, tiukalla ja harkitulla maahanmuuttopolitiikalla. Sen lähtökohdaksi on otettava jokaisen suomalaisen oikeus turvalliseen ympäristöön – riippumatta asuinpaikasta tai vuorokaudenajasta.

Make Finland Safe Again!

ToniAhva
Sininen tulevaisuus Helsinki

Valtiotieteiden kandidaatti. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Helsingissä. Seuraa tiiviisti koulutus-, nuoriso- ja urheilupolitiikkaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu