Toni Ahva Valinta vahva

Santahamina säilytettävä sotilassaarena

Helsingin Sanomat uutisoi tänään Santahaminasta. Mielipidetutkimuksen mukaan lähes puolet pääkaupunkiseudun asukkaista haluaa säilyttää Santahaminan sotilassaarena. 30 prosenttia haluaa Santahaminan virkistyskäyttöön ja vain 15 prosenttia asuinalueeksi.

Santahaminan säilyttäminen sotilasalueena on perusteltua ennen kaikkea turvallisuussyistä. Pääkaupunkiseudun turvallisuuden näkökulmasta on äärimmäisen tärkeää, että Santahamina suojaa jatkossakin pääkaupunkiseutua aivan Helsingin keskustan lähettyvillä.

Sodankäynnin muodot muuttuvat ja turvallisuusympäristö elää jatkuvasti, joten Santahaminan poistaminen sotilaskäytöstä olisi maanpuolustuksellisesta näkökulmasta typerää. Lisäksi on syytä muistaa, että Santahamina tarjoaa virka-apua Helsingin poliisille ja pelastustoimelle.

Silti SDP:n ja vihreiden valtuustoryhmiltä kuulee jatkuvasti vaatimuksia Santahaminan sotilaskäytön poistamiseksi. Helsingin Sanomien haastattelun mukaan esimerkiksi Erkki Tuomioja (sd) ja Osmo Soininvaara (vihr) ovat haihatelleet Santahaminan siirtämisestä asuinkäyttöön. Asuntoja toki tarvitaan, mutta pitääkö ne rakentaa juuri joko sotilaskäyttöön tarkoitetulle alueelle tai Malmin lentokentälle?

Santahaminaa on puolustettava aktiivisesti siis myös tulevaisuudessa tärkeänä osana Helsinkiä ja Suomen maanpuolustusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

> …tärkeää, että Santahamina suojaa jatkossakin pääkaupunkiseutua…..

ooo

Mitä enemmän Helsingissä on aseita ja sotilaita, sitä raskaammin pommein ja ohjuksiin sinne hyökätään.

- - - -
Toivottavasti olet stadialinen, mieluummin toisen tai kolmannen polven…

Väestönsuojeluharjoituksia ja asialliset poliisivoimat, niillä pärjätään pitkälle.
Niin kauan kuin on elämää on toivoa. Ramboilut kuuluvat sarjakuviin.

Yhä enemmän maassa on Puolustusvoimat puolustamassa Puolustusvoimia….

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Hyvä havainto Mollilta.

Santahamina on aivan kanta-Helsingin kyljessä ja näin ollen kriisitilanteessa kaupunki voi ottaa jopa tarkoituksetonta osumaa.

Emmehän voi tietää miten hyvin Kalibr:t on "kalibroitu."

Toivottavasti Santahaminassa ei ole pohdittu siviilien käyttämistä ns. ihmiskilpinä kun siitä pidetään kynsin hampain kiinni.

Siinä sitä on miljardin arvoinen saari armeijan jättömaana.

Helsingin puolustaminen ei edellytä varuskuntaa aivan keskustan maatieteellisessä läheisyydessä. "Mopot" ovat kuitenkin lomilla, kun pauke alkaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kaupunki otti ”jopa tarkoituksetonta osumaa” Talvisodan ensimmäisestä päivästä lähtien, puhumattakaan helmikuun 1944 suurpommituksista Jatkosodan aikana. Santahamina on hyvä säilyttää sotilassaarena. Se on erinomainen paikka kouluttaa uusia varusmiesikäluokkia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_suurpommit...

Käyttäjän roopeluhtala kuva
Roope Luhtala

Eikö olisi parempi periä Puolustusvoimilta markkinavuokraa Santahaminan alueesta, jolloin heidän kannattaisi muuttaa muualle, jos säästetyllä vuokralla saataisiin korkeampi puolustuskyky jollain halvemmalla alueella?

Santahaminan alueen arvo on väitetysti miljardiluokkaa, jolloin vuotuinen vuokratuotto on kymmeniä tai satoja miljoonia. Noilla rahoilla voitaisiin hankkia paljon modernia puolustusmateriaalia.: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cac...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset