Toni Ahva Valinta vahva

Kun maahanmuuttopolitiikan suunta kääntyi

”On päiviä, jolloin on todella turhauttavaa olla eduskunnassa voimattomana, kun hallitus vie hirveitä lakiesityksiä läpi. Hallitus jatkaa epäinhimillisellä, häpeällisellä sekä perheitä hajottavalla turvapaikkapolitiikallaan.”
-kansanedustaja Ozan Yanar (vihr), 16.6.16

”Tämä [perheenyhdistämiskäytäntöjä tiukentava] esitys on täysin epäinhimillinen, tämä esitys on julma, ja sitä ovat vastustaneet kaikki Suomen uskontokunnat, sitä ovat vastustaneet kaikki ihmisoikeusjärjestöt, kaikki lastenoikeusjärjestöt, ja niin edelleen ja niin edelleen ja niin edelleen.” 
-kansanedustaja Emma Kari (vihr), 21.6.16

”Minä ymmärrän sen, että perussuomalainen puolue tavoittelee tällaista yhteiskuntaa, jossa ihmisten oikeuksia rajoitetaan, mutta sitä minä ihmettelen, miksi sisäministeri Petteri Orpo haluaa jäädä historiaan ministerinä, jonka sisäministeritoimikauden aikana Suomi valmisteli lakiesityksen, joka on nuivempikin kuin perussuomalaisten Halla-ahon nuiva manifesti.”
-Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö, 21.6.16

”Hallitus haluaa tehdä ja tekee Suomesta mahdollisimman epähoukuttelevan paikan. Perussuomalaiset eivät saa dominoida maamme ja hallituksen ulkomaalais- ja maahanmuuttopolitiikkaa. On tullut aika sanoa ei, ennen kuin epäinhimillisyys saa yliotteen kokonaan.”
-RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson, 29.7.16

Nuivaa, epäinhimillistä, epähoukuttelevaa ja jopa ihmisoikeuksien vastaista! Sitä on hallituksen maahanmuuttopolitiikka, jos oppositiolta kysytään. Miten hallitus kehtaa!

Ja kyllähän se kehtaa. Kaikki Euroopan maat karsivat kilpaa vetovoimatekijöitä, eikä Suomi saa jäädä kehityksestä jälkeen. Humanitaarisen maahanmuuton veronmaksajalle aiheuttamaa taakkaa kevennetään, jotta tulvan hintalappu on kohtuullisempi myös kantaväestön kannalta.

Kukaan ei voi enää väittää, että Perussuomalaisilla ei olisi ollut vaikutusta Suomen maahanmuuttopolitiikkaan.

Perussuomalaisten aloitteesta tehty hallituksen turvapaikkapoliittinen ohjelma on täyttä tykitystä. Ottaen vielä huomioon hallitusohjelman maahanmuuttopoliittiset kirjaukset, Suomen maahanmuuttopolitiikka on kireämpää kuin koskaan.

Länsinaapurissakin Perussuomalaisten hallitusvastuu ja vaikutus maahanmuuttopolitiikkaan on herättänyt huomiota. Kuten esimerkiksi ruotsalainen sanomalehti Svenska Dagbladet totesi pitkässä maahanmuuttoartikkelissaan heinäkuussa, Suomessa maahanmuuttokriitikot ovat onnistuneet saamaan vaikutusvaltaa ja kontrollia turvapaikkapolitiikkaan, toisin Ruotsissa. Ja niin, ei käy Ruotsia kateeksi. Kun viime vuonna Suomeen ryntäsi 33 000 turvapaikanhakijaa, Ruotsiin heitä saapui peräti 163 000.

Muutos alkaa näkyä nyt, kun useita kiritystoimenpiteitä on saatu toimeenpantua. Otetaan esimerkki: Suomessa vielä vuonna 2013 yli 60 prosenttia irakilaisista sai myönteisen päätöksen. Tällä hetkellä myönteisiä päätöksiä heruu vain noin 10 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista. 

Irakilaisten myönteisten päätösten määrän vähentyminen on tärkeää: kaikista Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista irakilaiset ovat kirkkaasti suurin ryhmä. Viime vuoden syyskuussa Suomi oli jopa irakilaisten turvapaikanhakijoiden ykköskohde Euroopassa.

Ei ole enää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Montako irakilaista uskotte lähtettäneenne kuolemaan pakolaispolitiikan muutoksella? Ylpeä voi tietysti olla jos se on ollut tavoite. Meistä muista tuo touhunne vaikuttaa epäinhimilliseltä koska se on sitä. Olisihan se ihmeellistä jos sitä ei sanota ääneen.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/suomesta-o...

Jukka Mäkinen

En ole persu, mutta vastaanpa silti.
Ei yhtään.

Jos Börje on eri mieltä, niin sittenpä vaan todisteita pöytään.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suomessa jo asuvien perheiden hajottaminen karkottamalla toinen vanhemmista on epäinhimillistä kiusantekoa, mutta hyeenat vain hymyilee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuure, kokoperheen karkottaminen olisi inhimillistä, kun se pysyisi koossa.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Aina vaan näitä hölmöjä riitää että tervetuloa vain kaikki tänne.
http://yle.fi/uutiset/ex-poliisiylijohtaja_paatero...

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen

Perussuomalaiset eivät voi vaikuttaa Irakin turvallisuustilanteen paranemiseen tai Ruotsin aloittamaan rajavalvontaan. Kunnian ottaminen näistä on epärehellistä ja epämielekästä.

Maahanmuuttopolitiikkamme ei ole kiristynyt millään tavoin ja Suomi on edelleenkin Euroopan avokätisin oleskelulupien myöntämisessä.

Suomella ei ole edelleenkään Soinin "neuvottelemia" palautussopimuksia, jotka olisivat äärimmäisen kriittisiä.

Hallitus voi tulkita Dublin-sopimusta muiden EU-maiden tavoin, että Ruotsista tulleiden hakemusten käsittely kuuluu Ruotsille. Perussuomalaiset olivat hiljaa tämän kaikkein tehokkaimman keinon soveltamisen suhteen.

EU-säädösten puitteissa hallitus voisi soveltaa mm. asumis- tai kielivaatimuksia perheenyhdistämisessä.

Perussuomalaiset ovat vain osoittaneet taipuvansa mihin vain ja tämä on ollut läpinäkyvää äänestäjillekin. Nyt perussuomalaiset kannattavat taakanjakoa, joka tarkoittaa itsenäisen päätäntävallan siirtämistä Brysseliin.

Käyttäjän ToniAhva kuva
Toni Ahva

Nyt tuli virheitä - ja paljon. Lähdetään nyt korjaamaan esimerkiksi siitä, että Perussuomalaiset ei kannata pakollista ja pysyvää uudelleensijoitusmekanismia, vaan Suomen pitää säilyttää itsellään päätösvalta uudelleensijoitettujen henkilöiden määrästä.

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen

Älä ujostele kertoa missä virheitä jos sellaisia havaitset.

EU ei ole tarjoamassa vapaaehtoista taakanjakoa. Lopputuloksen kannalta on aivan sama pakotetaanko taakanjakoon, vai liitytäänkö siihen vapaaehtoisesti.

Ei sovi unohtaa, että itse Soini on ehdottanut rangaistusluonteisia maksuja niille, jotka eivät suostu taakanjakoon.

Meillä on jo Dublin-sopimus, joka on toimiva jos sen toimeenpanoa valvotaan. Harva haluaa hakea turvapaikkaa Kreikasta, joten houkuttelevuus heikkenisi olennaisesti jos turvapaikkashoppailulle asetettaisiin rajoja.

Et voi ottaa kunniaa Irakin turvallisuustilanteen paranemisesta tai Ruotsin määräaikaisesta rajavalvonnasta.

Käyttäjän ToniAhva kuva
Toni Ahva Vastaus kommenttiin #9

Komission esitys on pakollinen ja sitova uudelleensijoitusmekanismi, jota olemme aina vastustaneet.

Turvallisuustilanteen paranemisella ei olisi ollut mitään merkitystä, jos ei olisi ollut päätöstä maakohtaisten turvallisuusarvioiden päivittämistä: hallituksen turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman mukaan turvallisuusarviot tarkistetaan kaksi kertaa vuodessa. Sen päätöksen takia myönteisiä päätöksiä saa enää harva.

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen Vastaus kommenttiin #10

Miten Soini vastustaa vaatimalla rangaistusluonteisia maksuja niille, jotka eivät suostu vapaaehtoisesti tai pakotettuna taakanjakoon? Perussuomalaisten tulisi vaatia Visegrad ryhmään liittymistä, joka on ainoa realistinen vastapaino Merkelin/Junckerin vapaan pudotuksen politiikalle.

Maakohtaisella turvallisuusarviolla ei ole painoarvoa jos palautussopimukset puuttuvat. Oleskeluluvan saa muilla perustein ja on vain hyvää tuuria jos osa on lähtenyt vapaaehtoisesti. Seurauksien olevan vakavia ja kannaskantoisia maahanmuuttopolitiikka ei voi perustua tuuriin.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Ja vaikka PS saisi hallituksessa omia tärkeitä asioita läpi. Niin toinen vastustajien suosikki vastaus on että ne olisi saatu aikaan ilman perussuomalaisiakin :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset