12 perustelua Lex Malmin puolesta

Kansalaisaloite Lex Malmi on saanut lentävän lähdön. Muutaman ensimmäisen päivän aikana kannattajia on kertynyt jo yli 6 000. Aloitteen tarkoituksena on säilyttää Malmin lentoasema ilmailukäytössä säätämällä laki Helsinki Malmin lentokentästä.

Tukijoita asettuu aloitteen taakse jatkuvasti. Helsingin Perussuomalaiset Nuoret lähti eilen ensimmäisenä helsinkiläisenä poliittisena nuorisojärjestönä tukemaan kansalaisaloitetta Lex Malmista. Tervetuloa kaikki poliittiset nuorisojärjestöt, puolueet ja yksittäiset henkilöt mukaan!

Nyt jos koskaan on syytä jälleen päivittää perustelut Malmin lentokentän säilyttämisen puolesta. Perusteluja on paljon, tässä niistä ensimmäiset kaksitoista:

  1. Malmi on liikennemääriltään ylivoimaisesti Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä. Sille tehdään vuosittain noin 40 000 laskeutumista, siis keskimäärin 110 laskua päivässä.
  2. Lentokenttä tuottaa suoraan ja välillisesti noin 600 työpaikkaa. Lentokentän välittömässä läheisyydessä toimii lukuisia yrityksiä ja viranomaisia, joille lentokentän säilyminen on elintärkeää.  
  3. Malmin lentokenttä tarjoaa suoran pienkoneiden lentoyhteyden pienemmille lentopaikoille Suomessa, Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä.
  4. Malmin lentoaseman säilyttäminen on tärkeää turvallisuus- ja pelastussyistä. Rajavartiolaitos, Pelastuslaitos ja Poliisi käyttävät kenttää lentotukikohtanaan. Malmilta lähtee vuosittain merkittävä määrä meripelastus-, etsintä- ja sairaankuljetuslentoja.
  5. Malmin lentoasema on tärkeä myös kriisinsietokyvyn näkökulmasta. Pääkaupunkiseudulle tarvitaan varakenttä kriisinaikaisen huoltovarmuuden turvaamiseksi.
  6. Malmin lentoasema on ainutlaatuinen ja uhanalainen kulttuurihistoriallinen kohde. Malmin lentoasema on yksi Euroopan seitsemästä uhanalaisimmasta kulttuuriperintökohteesta Europa Nostra –järjestön mukaan. Lisäksi lentokenttä kuuluu World Monuments Fundin sadan uhanalaisimman kulttuurikohteen listalle.
  7. Malmin lentoasema on monipuolinen ilmailun koulutuskeskus ja Suomen suurin nuorisoilmailukeskus. Lentokenttä mahdollistaa ilmailukoulutuksen ja -harrastuksen pääkaupunkiseudulla. Vastaavanlaista mahdollisuutta ei ole missään lähialueella.
  8. Liikennemuotona lentoliikenne kasvaa ja lentoteknologia kehittyy jatkuvasti. Juuri Malmin kaltaiset pienlentokentät ovat optimaalisia nopeiden, uuden teknologian matkustusmuotojen hyödyntämiseen.
  9. Lentoaseman arvo ilmailukäytössä on moninkertainen kaavailtuihin asuntorakennushankkeisiin verrattuna (informaatioyritys Newsbrokersin raportin mukaan). Raportin mukaan parhaillaan on kansainvälisesti käynnissä kakkoskenttien renessanssi, jonka taustalla on metropolien välinen kilpailu matkustajista, investoinneista ja työpaikoista.
  10. Helsinkiläisten selvä enemmistö kannattaa kentän säilyttämistä ilmailukäytössä. Keväällä tehdyn mielipidetutkimuksen mukaan vain 13 prosenttia pääkaupunkiseudun asukkaista haluaa Malmin lentoaseman tilalle asuntoja.
  11. Lentokenttäalueella on laajat harrastus- ja virkistysmahdollisuudet ja sen ympäristö on lukuisien luonnonsuojelujärjestöjen mukaan luontoarvoiltaan ainutlaatuista.
  12. Lentokentällä on suuri merkitys Malmin alueen ja koko Helsingin kilpailukyvylle ja vetovoimalle.

Helsinki tarvitsee ainutlaatuisen, elinvoimaisen ja arvokkaan Malmin lentokentän. Kansalaisaloite Lex Malmin voit allekirjoittaa täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2106

ToniAhva
Sininen tulevaisuus Helsinki

Valtiotieteiden kandidaatti. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Helsingissä. Seuraa tiiviisti koulutus-, nuoriso- ja urheilupolitiikkaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu