Toni Ahva Valinta vahva

Brexit voitti - demokratia voitti

Iso-Britannian kansa on puhunut. Pulinat tuskin jäävät pois.  

Brexit on massiivinen arvovaltatappio Euroopan Unionille. Iso-Britannia on EU:n toiseksi suurin talous ja toiseksi suurin nettomaksaja, joten Brexit tekee komissiolle kipeää. Paha sai palkkansa.

Viimeistään nyt on selvää, että EU ei ole vankila. EU ei ole ainoa todellisuus, jonka ulkopuolella ei ole elämää. Eikä Britannia uponnut mereen, vaikka federalistien mukaan väärin äänestikin.

Suomen nettomaksuosuus kasvaa merkittävästi. Kuitenkin vaikutusvaltamme EU:n päätöksentekoon on edelleen pieni. Siksi EU:n uudistus, jossa päätösvaltaa siirrettäisiin takaisin kansallisvaltioihin, on välttämätön. Mutta onko se enää mitenkään mahdollinen, kun uudistushaluiset ja kriittiset britit ovat ulkona?

Fixit on uskottava vaihtoehto. On toki syytä muistaa, että Suomessa EU-jäsenyyden kannatus on ollut huomattavasti suurempaa kuin Iso-Britanniassa, joten mahdolliseen Fixitiin on vielä matkaa. Siksi tarvitaan kansalaiskeskustelua, jossa pohditaan vakavasti EU-jäsenyyden hyötyjä ja haittoja nykytilanteessa.

En ole koskaan saanut äänestää Suomen EU-jäsenyydestä. Kukaan suomalainen ei ole saanut äänestää sellaiseen Euroopan Unioniin kuulumisesta, mitä se tänään on.

Haluan käyttää oikeuttani äänestää Suomen tulevaisuudesta. Siksi kannatan kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset